Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikace radionuklidů (D15ARN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu D15ARN - Aplikace radionuklidů, Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Poskytnout základní přehled o aplikacích jaderných metod a radionuklidů především v oblasti vědeckého výzkumu. Vysvětlit fyzikálními principy jednotlivých aplikovaných jevů a podmínky a příklady technického provedení aplikací na nich založených. Kurs je vhodný pro posluchače, v rámci jejichž disertační práce je nutné nebo vhodné využít aplikace radionuklidů a jaderných metod.

Literatura

Základní literatura:1. V. Majer a kol.: Základy jaderné chemie, 1981, SNTL/ALFA, Praha.2. V. Majer a kol.: Základy užité jaderné chemie, 1985, SNTL/ALFA, Praha.3. A. Gosman, Č. Jech: Jaderné metody v chemickém výzkumu, 1989, Academia, Praha.Doporučená literatura:4. A. Vértes a kol. (ed.): Handbook of Nuclear Chemistry, Vol. 1-5, 2010, Kluwer AcademicPublishers, 2003 (nebo revidované a rozšířené vydání (Vol. 2-6), Springer).5.. M. Wolfsberg, W. A. Van Hook, P. Paneth, L. P. N. Rebelo: Isotope Effects in theChemical, Geological, and Bio Sciences, 2009, Springer.

Požadavky

Znalosti na úrovni základních kurzů jaderné chemie a jaderné fyziky.

Garant

Jiří Mizera

Vyučující

Jiří Mizera