Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Měření a využití velkých dávek ionizujícího záření (D16MVD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu D16MVD - Měření a využití velkých dávek ionizujícího záření, Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cíle předmětu: Student získá komplexní přehled o důležité oblasti aplikací ionizujícího záření a možných postupech, uplatňujících se v praxi.

Literatura

Základní:1. Dosimetry Systens for Use in Radiation Processing. ICRU Report 80. Journal of the ICRU, vol.8, No.2, 2008.Doporučená:2. V. Majer a kol.: Základy užité jaderné chemie. Praha, SNTL 1985.3. W.L. McLaughlin et al.: Dosimetry for Radiation Processing. London, Taylor and Francis 1989.4. Yu.M. Tsipenyuk: Nuclear Methods in Science and Technology. Bristol, Institute of Physics Publishing 1997.5. Publikace v odborných časopisech, zejména Radiation Physics and Chemistry, Applied Radiation and Isotopes a Radiation Measurements podle doporučení přednášejícího.

Požadavky

Vstupní požadavek: Znalost problematiky jaderné a radiační fyziky v rozsahu předmětu Jaderná a radiační fyzika 1, 2 v bakalářském studiu oboru Dozimetrie a aplikace ionizujícího záření.

Garant

Ladislav Musílek

Vyučující

Ladislav Musílek