Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Problematika zajištění jakosti a dosimetrie malých a nestandardních polí v moderní radioterapii (D16PZJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu D16PZJ - Problematika zajištění jakosti a dosimetrie malých a nestandardních polí v moderní radioterapii, Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cíle předmětu:Podat přehled o ozařovací technice využívající malá a nestandardní pole. Charakterizovat úskalí a specifikovat problémy spojené s dozimetrií malých a nestandardních polí. Seznámit studenty s novým formalismem a vhodnými detektory.

Literatura

Základní:1. L.S. Chin, W.F. Regine editors. Principles and Practice of Stereotactic Radiosurgery. Springer Science+Business Media, New York, 20082. J. Van Dyk editor The Modern Technology of Radiation Oncology. Medical Physics Publishing, Madison Wisconsin, 20053. Alfonso R, Andreo P, Capote R, et al. A new formalism for reference dosimetry of small and nonstandard fields. Med Phys 2008, 35(11):5179-86Doporučená: Aktuální odborné články související s problematikou

Garant

Josef Novotný

Vyučující

Josef Novotný