Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyzika I.A (202A041)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 202A041 - Fyzika I.A, Fakulta strojní, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Kinematika a dynamika hmotného bodu. Zákon zachování energie. Soustava hmotných bodů, těžiště. Tuhé těleso. Kontinuum, elastické vlastnosti pružných těles. Kmity a vlnění. Mechanika tekutin. Teplo a teplota. Základy kinetické teorie plynů. Termodynamika. Elektrostatické pole. Ustálený elektrický proud, vodivost kovů a polovodičů. Stacionární magnetické pole. Magnetická indukce. Magnetické pole v látkách.

Literatura

Černý a kol.: Fyzika I. ČVUT 2002, 2004, 2007

Požadavky

Předmět je ukončen zápočtem a zkouškou. Podmínkou zápočtu je úspěšné absolvování všech laboratorních cvičení. Zkouška probíhá na dvou úrovních : po úspěšném absolvování testu, který je shodný pro úroveň "A" i "B" student podstupuje zkoušku ústní, ve které si zvolí úroveň "A" či "B". Úroveň "B" požaduje nižší nároky na odvozování a matematické formulace probíraných jevů.

Garant

Petr Vlčák

Vyučující

Petr Vlčák, Daniel Tischler, Tomáš Horažďovský, Dominik Chren, Zuzana Budinská, Zdeněk Kohout, Bruno Sopko, Václav Vacek, Eva Veselá, Ladislav Samek, Miroslav Jílek