Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Konstrukce a projektování letadel (2221137)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 2221137 - Konstrukce a projektování letadel, Fakulta strojní, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Poskytnout základní přehled o historických milnících ve vývoji letadlové techniky a její kategorizaci. Seznámit se s návrhovými filosofiemi a úloze leteckých předpisů při jejich formování, s postupy stanovení zatížení letecké konstrukce a vlivu rozložení hmot na něj a zejména seznámit se se základními etapami vývoje při projektování a vývoji letadel. Porozumět způsobům sestavování draku a pochopit konstrukčně - technologické požadavky pro zajištění nezbytné technologičnosti konstrukce.Poskytnout přehled o možných uspořádáních, geometrických, hmotových a aerodynamických parametrech, způsobech stanovení zatížení a konstrukčních provedeních hlavních drakových agregátů letadel ? křídla, trupu, ocasních ploch a podvozcích.

Literatura

? Mikula J.: Konstrukce a projektování letadel I, skripta ČVUT, Praha, 2004? Mikula J: Konstrukce a projektování letadel II, skripta ČVUT, Praha, 2006? Mertl, V.: Konstrukce a projektování letadel, skripta VUT, Brno, 2000

Požadavky

Letecké konstrukce a stavba letadel

Garant

Robert Theiner

Vyučující

Robert Theiner