Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie motorů (2221176)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 2221176 - Teorie motorů, Fakulta strojní, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Vysvětlit procesy energetických transformací v letadlových pístových a turbínových motorech a podrobně popsat průběhy stavových změn v pracovních plynech při průtoku vzduchu, paliva a spalin motorem. Pochopit funkci proudových strojů, zejména osového a odstředivého lopatkového kompresoru a osové turbíny a to jak z hlediska vnitřní aerotermodynamiky, tak I z hlediska jejich provozních charakteristik. Pochopit funkci spalovací komory, tvorby směsi a spalování, a jejích charakteristik. Naučit se navrhovat tepelná schemata turbínových motorů, jeich tepelné oběhy pro zadaný návrhový letový režim, provést návrh vzduchové cesty turbínového motoru na střední proudnici a stanovit jeho výkonové charakteristiky. Pochopit spolupráci všech pracovních modulů turbínového motoru a orientovat se v jeho pracovních charakteristikách. Pochopit práci turbínového motoru v mimonávrhových provozních režimech a pocopit funkci automatického řízení motoru.

Literatura

? Jerie J.: Teorie motorů, skripta ČVUT, 1996? Hanus D.: Pohon letadel, skripta ČVUT, 1991? Růžek J., Kmoch P.: Teorie leteckých motorů, VA AZ Brno, 1979

Požadavky

Pohon letadel, Mechanika I Alfa, Mechanika II Alfa, Mechanika III Alfa, Termomechanika Alfa, Mechanika tekutin Alfa

Garant

Daniel Hanus

Vyučující

Daniel Hanus