Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Automatické řízení (2371047)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 2371047 - Automatické řízení, Fakulta strojní, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Automatické řízení je důležitou součástí mnoha průmyslových provozů. Cílem kursu je seznámit studenty se základními teoretickými a i praktickými znalostmi z automatického řízení jako je přenos, dopředné a zpětnovazební řízení, základy návrhu řízení, frekvenční analýza řídicích systém. Předmet se též věnuje logickému řízení a realizaci logického řízení využitím programovatelných automatů. Pro praktické ověření teoretických znalostí slouží laboratorní a počítačová cvičení, kde studenti využívají téžprogramové prostředí Matlab/Simulink.

Literatura

Hofreiter, M.: Základy automatického řízení, Skriptum, ČVUT v Praze, dotisk 2014Zítek, P.: Automatické řízení pro bakalářské studium, ČVUT v Praze, dotisk 2012Hofreiter, M.: Příklady z automatického řízení, ČVUT v Praze, dotisk 2012(Vzhledem k úpravám nejsou staší vydání skript (před r. 2009) pro tento předmět zcela dostačující)

Požadavky

znalosti z logického, analogového a číslicového řízení dle přednášek a úspěšné absolvování cvičení

Garant

Milan Hofreiter

Vyučující

Pavel Zítek, Růžena Petrová, Milan Hofreiter