Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projektový management (2381514)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 2381514 - Projektový management, Fakulta strojní, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět je zaměřen na metodiku řízení projektů, které vám umožní iniciovat a řídit projekty, účinně a efektivně. Naučíte se základním dovednostem a strategiím řízení projektů a budete mít možnost uplatnit své znalosti prostřednictvím zadávaných úkolů. Po absolvování kurzu by účastníci měli být schopni:* Vytvářet strategie, ty přetavit v plány, které bude možno efektivně realizovat v řízení i složitých projektů.* Budou umět využít projektové řízení účelně a hospodárně, s využitím moderních nástrojů, technik a dovedností.* Využívat strategie překonávání všudypřítomných problémů odporu ke změnám.* Vyrovnat zdroje nezbytné pro efektivní realizaci projektu.* Studenti budou schopni chápat projekt jako výzvu, příležitost a součást podnikové dynamiky.* Identifikovat a využívat klíčové výkonnostní metriky pro úspěch projektu.* Pochopit, jak integrovat projektové náklady, kvalitu a dodávky.* Jak nasadit a vést efektivní týmy projektového řízení ve všech situacích.* Budou umět zdokonalovat znalosti i dovednosti projektového týmu.* Budou se učit rozpoznat a zmírnit zárodky neúspěchu v životním cyklu projektů.

Literatura

* Kavan M.: Projektový management inovací, Ediční středisko ČVUT, 2007.* Rosenau Milton: Řízení projektů, Computer Press, 2000.* Dolanský V., Měkota V., Němec V.: Projektový management, Grada, 1996.* Gray C., Larson E.: Project Management, McGraw-Hill, 2003.

Požadavky

* Choďte do učebny pravidelně a včas.* Se spolužáky a vyučujícím se podělte se svými pozitivními nápady a postřehy.* Buďte otevření a tymoví, ochotní se naučit něčemu a to sdílet s ostatními.* Uložené úkoly plňte včas, nenechávejte vše na poslední chvíli. * Dělte se ochotně a nezištně se svými nápady, zkušenosti a názory v rámci výuky.* Snažte se studovat nad rámec povinností.* Ocenit názory a hodnoty svých spolužáků.* Zadané úkoly plňte kvalitně a včas.* Respektujte základní principy akademického prostředí na ochranu soukromí a osobní integrity každého z posluchačů, co do jejich názorů a zkušeností.

Garant

Vladimír Žáček, Michal Kavan

Vyučující

Vladimír Žáček, Michal Kavan, Vladimír Brdek