Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané statě z výrobních strojů (W35O005)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu W35O005 - Vybrané statě z výrobních strojů , Fakulta strojní, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

PhD studium

Literatura

Kopecký, Houša :Základy stavby výrobních strojů, str.1-192, ČVUT Praha, 1992Houša a kol. : Konstrukce číslicově řízených obráběcích strojů, SNTL Praha, 1985

Požadavky

-Statická a dynamická tuhost nosných soustav a jejich součástí.-Teorie pohonů, výkonové a momentové charakteristiky, vliv přesnosti výroby a opotřebení součástí na vibrace a hlučnost pohonů.-Teorie nepohyblivých a pohyblivých spojení, aplikace na přímočará vedení , vřetena, posunové šrouby a jejich uložení. -Rozbor účinnosti výrobních strojů. Účinnost výkonová a energetická.-Rozbor faktorů ovlivňujících výkonnost a přesnost práce výrobních strojů. Statické, dynamické a tepelné chování výrobních strojů.-Ukládání strojů na základ.-Číslicově řízené výrobní stroje - charakteristika a rozdělení.-Vývojové směry v konstrukci číslicově řízených výrobních strojů a jejich uzlů.-Systémy pro zajištění toku hmoty (nástroje, polotovary, odpad).-Přesnost práce NC obráběcích strojů.

Garant

Jaromír Houša

Vyučující

Jaromír Houša