Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dopravní stavby (136DOST)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 136DOST - Dopravní stavby, Fakulta stavební, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student získá ucelený přehled v oblasti základního členění dopravy, kategorizace a vlivu dopravy na životní prostředí. Současně se seznámí s principy projektování PK, včetně dimenzování konstrukcí a specifikace typů PK (s důrazem na místní PK). Student získá přehled o charakteristikách kolejové dopravy - projektování a řešení tramvajových tratí a tratí metra. ve městech. V oblasti železničních staveb bude student seznámen se základním směrovým a prostorovým řešením železničních tratí včetně úvodu do projektování.

Literatura

[1] Slabý P.,Dlouhá E.: Dopravní stavby a systémy 20, 30, ČVUT, 2001, [2] Krejčiříková H.,Špačková H.: Dopravní stavby, část: Kolejová doprava, ČVUT, 2001, [3] Dlouhá E.,Rojan J., Slabý P.: Městské komunikace - Návody k projektu, ČVUT, 1997[4] Krejčiříková H.,Špačková H.: Dopravní stavby, část: Kolejová doprava, ČVUT, 2002

Požadavky

není požadováno

Vyučující

Petr Pánek, Petr Břešťovský, Leoš Horníček, Martin Lidmila, Ludvík Vébr, Jaromíra Ježková