Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět GIS v krajinném inženýrství (143YGKH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 143YGKH - GIS v krajinném inženýrství, Fakulta stavební, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Příprava digitálního modelu terénu, mapy využití území a dalších vstupních vrstev a jejich původní zdroje a dostupné databáze v podmínkách ČR. Základní charakteristiky dat dálkového průzkumu Země a jejich zpracování. Práce s geodatabázemi a hlavní metody modelování s podporou GIS.Cvičení budou zaměřena na řešení konkrétní úlohy využití GIS v krajinném inženýrství v prostředí GIS Idrisi32 a ArcGIS.

Literatura

1. Tuček J.(1998): Geografické informační systémy. Principy a praxe.- Computer Press, Praha, p. 4242. Kolář j., Halounová L. et Pavelka K. (1997): Dálkový průzkum země 10.- Fsv ČVUT, Praha3. Longley P. A., Goodchild M. F., Maguire D. J., Rhind D. W. (2001): Geographic Information Systems and Science, John Wiley & Sons, ISBN: 0471892750, 472 p.4. Krása J. (2004): Hodnocení erozních procesů ve velkých povodích za podpory GIS. Dizertační práce, Fakulta stavební ČVUT, Praha

Garant

Josef Krása