Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chov drůbeže I - Bc. (ADA71E)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ADA71E - Chov drůbeže I - Bc., Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů, Česká zemědělská univerzita v Praze (ČZU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získat teoretické znalosti v oblasti produkce vajec a drůbežího masa. Seznámit se s faktory, které ovlivňují kvalitu produktů.

Osnova

PřednáškaVýznam chovu drůbeže a stavy drůbeže v ČR a ve světěZhodnocení užitkovosti drůbežeSnáškaVaječná užitkovost - tvorba vejceVaječná užitkovost - složení vajecProdukce masa - růst, složení masaProdukce masa - jatečná užitkovostFaktory ovlivňující produkci a složení masaProdukce peříReprodukce drůbežeLíhnutí drůbežeMikroklima v chovech drůbežeVýznam světla u drůbeže, světelné režimyZáklady ustájení drůbežeCvičeníRozdíly mezi ptáky a savci Plemena slepicPlemena krůtUžitkové typy a užitkoví hybridi hrabavé drůbežePlemena kachen a husUžitkové typy a užitkoví hybridi vodní drůbežePohlavní ústrojí slepic a tvorba vejceKonzumní a násadová vejceTechnologická hodnota vajec Zpracování drůbežího masaReprodukce a líhnutíVývoj zárodkuZáklady šlechtění drůbežeZápočet

Získané způsobilosti

Znalosti:Zná podrobnosti tvorby jednotlivých produktů chovu drůbeže, tj. tvorby vajec, růstu a masné užitkovosti, tvorby peří. Zná působení jednotlivých faktorů ovlivňujících užitkovost, složení a kvalitu těchto produktů. Má znalosti v oblasti reprodukce drůbeže včetně líhnutí a vývoje zárodku. Zná základy šlechtění drůbeže.Dovednosti:Na základě znalostí tvorby jednotlivých produktů dovede posoudit, jaké faktory ovlivňují tvorbu produktu, jejich význam. Umí doporučit jakým způsobem změnit složení produktu a ovlivnit užitkovost. Dokáže zhodnotit význam různých činitelů ovlivňujících líhnutí a vývoj zárodku.Kompetence - komunikace:Může působit samostatně, ale i v kolektivu, ve kterém je schopen formulovat a diskutovat vlastní názory. Dokáže sdělovat vlastní i získané informace a navrhovat vlastní řešení.Kompetence - úsudek:Je schopen samostatně tvořit úsudek o významu jednotlivých produktů chovu a faktorů, které ovlivňují kvalitu. K tomu využít informační zdroje, zkušenosti odborníků. Je schopen samostatně organizovat práci podřízeným osobám a tuto práci kontrolovat.

Literatura

ZákladníKolektiv autorů 2011. Chov drůbeže I., ČZU v Praze, powerprint, 1. vydání, 143 s. ISBN 978-80-213-2164-9DoporučenáEtches, R.J. 2000. Reproduction in poultry, CAB International, 1st ed., p. 318. ISBN 0-85198-738-9Hocking, P. 2009. Biology of breeding poultry, CABI Publishing, UK, p. 464. ISBN 978-1-84593-375-3British Poultry SciencePoultry Science

Požadavky

žádné

Garant

prof. Ing. Eva Tůmová, CSc.