Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chov drůbeže II - Mgr. (ADA83E)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ADA83E - Chov drůbeže II - Mgr., Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů, Česká zemědělská univerzita v Praze (ČZU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získat dobrý teoretický i praktický přehled o chovu hlavních druhů drůbeže. Posluchačům se poskytují informace o vývoji, současném stavu a perspektivách rychle se vyvíjejících postupech chovu slepic, krůt, kachen a hus.

Osnova

PřednáškaDrůbežnictví ve světové výrobě potravin a světovém obchoděZáklady etologie drůbežeProdukce konzumních vajecOdchov kuřic nosného typu Chov slepic nosného typuChov slepic nosného typu Chov slepic masného typuOdchov kuřic a kohoutů masného typuChov dospělých slepic a kohoutů masného typu Výkrm kuřatOdchov a chov krůtChov kachen Chov hus Základy ekologického chovu drůbežeCvičeníZáklady ustájeníSystémy ustájení slepic nosného typuSystémy ustájení slepic nosného typuSystémy ustájení slepic nosného typuSystémy ustájení slepic masného typuSystémy ustájení slepic masného typuSystémy ustájení krůtSystémy ustájení kachenSystémy ustájení pižmových kachenSystémy ustájení husDrůbeží trus a podestýlkaZásady hygieny v chovech hrabavé drůbežeZásady hygieny v chovech vodní drůbežeMožnosti ovlivňování produkce

Získané způsobilosti

Znalosti:Má pokročilé znalosti chovu slepic, krůt, kachen a hus. Zná jednotlivé faktory ovlivňující úspěšnosti odchovu a chovu jednotlivých druhů drůbeže. Umí posoudit souvislosti mezi vnějšími a vnitřními faktory ovlivňujícími vývin a užitkovost drůbeže. Zná etologii drůbeže a je schopen posoudit význam jednotlivých projevů chování ve vztahu k pohodě zvířat.Dovednosti:Dovede samostatně navrhovat chovy pro jednotlivé druhy drůbeže, rozhodovat o změnách mikroklimatu v halách v závislosti na vnějších podmínkách. Dokáže zhodnotit produkční účinnost krmných směsí pro jednotlivé druhy a kategorie. Dovede zhodnotit způsob jak obohatit produkty chovu například pro výrobu funkčních potravin.Kompetence - komunikace:Je schopen pracovat samostatně na vedoucí pozici, ale i v týmu. V daném oboru komunikuje v českém i cizím jazyce. Je schopen předávat získané znalosti, předávat názory odborníků a to nejen odborné veřejnosti, ale i laikům.Kompetence - úsudek:Je schopen samostatného úsudku a přistupovat k práci iniciativně a tvořivě. Pro svoji práci je schopen vyhledávat a využívat nejnovější informace v oboru. Dokáže vyhodnotit výsledky výzkumu a posoudit rozsah jejich využití v praxi.

Literatura

ZákladníKolektiv autorů 2011. Chov drůbeže I., ČZU v Praze, powerprint, 1. vydání, 143 s. ISBN 978-80-213-2164-9Skřivan, M. a kol. 2000. Drůbežnictví 2000. Agrospoj Praha, 250 s.DoporučenáBell, D.D., Weaver, W.D. 2001. Commercial chicken meat and egg production. Kluwer, p. 1365. ISBN 0-7923-7200-XEtches, R.J. 2000. Reproduction in poultry, CAB International, 1st ed., p. 318. ISBN 0-85198-738-9Muir, W.M., Aggrey, S.E. 2003. Poultry Genetics, Breeding and Biotechnology. CABI Publishing, UK, p. 706. ISBN 0-85199-660-4British Poultry SciencePoultry Science

Požadavky

žádné

Garant

prof. Ing. Eva Tůmová, CSc.