Předmět Krmivářské poradenství - Mgr. (AKA16E)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AKA16E - Krmivářské poradenství - Mgr., Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů, Česká zemědělská univerzita v Praze (ČZU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Cíl
Získat základní znalosti z krmivářské legislativy, prognostického modelování, optimalizačních systémů, hodnocení výsledků hospodaření a praktické dovednosti pro provozování krmivářského poradenství. Základní formou výuky jsou přednášky. Cvičení jsou rozdělena do tří tématických okruhů a proběhnou formou exkurzí a samostatné práce studentů. První část je věnována specializovaným krmivářským laboratořím, druhá část - zkušenostem z terénu, třetí část - zpracování projektu studentem " poradcem" .
Získané způsobilosti
Znalosti:Umí vše, co mu umožní poznat a vyhodnotit znaky fyziologické pohody zvířat ve vztahu k chovnému prostředí, denní a roční dynamice, k fázi reprodukce i fázi produkce a možným změnám způsobeným interakcemi mezi vlivy jmenovaných faktorů. Je schopen posoudit a vyhodnotit, podle znaků fyziologické pohody zvířat, všechny předpoklady pro maximální užitkovostní projev, daný genetickou potencí užitkovosti konkrétních zvířat. Umí teoretické poznatky charakterizující fyziologickou pohodu zvířat, vyjádřit v prakticky využitelné podobě hodnocení kondice zvířat.Dovednosti:Na základě vlastního úsudku, je schopen navrhovat opatření vedoucí k zlepšení stávající situace v konkrétních chovech zvířat. Své poznatky získané teoretickým studiem a praktickými zkušenostmi ze studia, dokáže využít při organizaci práce v chovech jednotlivých druhů hospodářských zvířat. Umí navrhnout, organizovat a vést systém pokusných zkoumání vedoucích k prokázání správnosti a vhodnosti nových opatření, vedoucích k zlepšení užitkovosti, k zlepšení kvality produktů, k zlepšení ekonomických ukazatelů chovu apod.Kompetence - komunikace:Je schopen v českém jazyce věcně a logicky charakterizovat vzniklou situaci, konfrontovat tuto se zkušenostmi a vytvořit správné závěry. Tuto schopnost může uplatnit i při písemné prezentaci. Vedle schopnosti zprostředkované komunikace má schopnost i přímé komunikace s vedoucím, spolupracovníky, případně podřízenými. Je také schopen kvalitně komunikovat se zákazníkem.Kompetence - úsudek:Je schopen analyzovat vzniklou situaci, konfrontovat ji se získanými poznatky a vytvořit objektivní úsudek pro návrh řešení vedoucích k zlepšení.
Literatura
ZákladníMudřík Z. et al. (2002) Krmivářské poradenství. ČZU KVKHZ Praha, 177 s. ISBN 80-213-0948-2Burger I.H. (1993) The Waltham Book of Companion Animal Nutrition. Pergamon Press Oxford. New York. Seoul. Tokyo, 135 p. ISBN 0 08 040843 5Anonym (2001) Praktická příručka - Zákon o krmivech. Savov, Praha, 40/2001, 159 s.DoporučenáKacerovský O. et al. (1990) Zkoušení a posuzování krmiv. SZN Praha, 213 s. ISBN 80-209-0098-5Jelínek P. et al. (2003) Fyziologie hospodářských zvířat. MZLU Brno, 401 s. ISBN 80-7157-644-1
Požadavky
Žádné
Garant
prof. Ing. Zdeněk Mudřík, CSc.