Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pícninářství a pastvinářství-Humpolec - Bc. (ATA25E)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ATA25E - Pícninářství a pastvinářství-Humpolec - Bc., Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů, Česká zemědělská univerzita v Praze (ČZU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získání znalostí o pěstování a využití pícních plodin. Produkční a ekologický význam trvalých travních porostů. Základní a běžné ošetřování pastevních ploch.

Získané způsobilosti

Znalosti:Má znalosti při určování druhů pícnin pěstovaných na orné půdě a ve smíšené pastevní fytocenóze. Umí zhodnotit výnosový potenciál při různých způsobech využití víceletých a jednoletých pícnin. Dále provede botanické rozbory agrocenóz a vyhodnotí jejich význam pro hospodářská zvířata.Dovednosti:Zhodnotí výnosotvorné prvky víceletých a jednoletých pícnin. Umí identifikovat a na základě znaků posoudit pastevní porosty. Navrhne optimální pratotechnická řešení a vypočte obsazení pastevních ploch. Při zakládání pastevních areálů upřednostní druhy vhodné pro různé kategorie hospodářských zvířat (koně, skot, ovce aj.).Kompetence - komunikace:Umí přesvědčivě sdělovat získané názory a komunikovat s kolektivem. Používá spravné odborné terminologie. Působí pod odborným vedením a dokáže prosadit své poznatky i při týmové spolupráci.Kompetence - úsudek:K práci v daném předmětu přistupuje tvořivě. Je schopen zhodnotit a posoudit informační zdroje při zpracování seminárních prací (odborná literatura, webové stránky, databáze aj.). Dokáže použít závěry vědeckého výzkumu dané problematiky.

Literatura

ZákladníŠantrůček J. 2007. Základy pícninářství. PowerPrint. Praha. .139 s. ISBN 80-213-0764-1.Mrkvička, J. 2004. Pastvinářství. PowerPrint. Praha. 82 s. ISBN80-213-0403-4.Veselá, M. 2002. Návody ke cvičení z pícninářství. PowerPrint. Praha. 202 s. ISBN 80-213-0435-9.DoporučenáMrkvička, J. 2002Pastvinářství v ekologickém zemědělství. ÚZPI. Praha. 17 s. ISBN 850-2145-81.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Jiří Mrkvička, CSc.