Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do studia (LXL09Z)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu LXL09Z - Úvod do studia, Fakulta lesnická a dřevařská, Česká zemědělská univerzita v Praze (ČZU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Osnova

PřednáškaSystém vysokoškolského vzdělávání v ČRZákon o vysokých školách v platném zněníAkademická obec univerzity a její součástiAkademický senátPráva a povinnosti studentůČeská zemědělská univerzita v Praze, současnost a historieFakulta lesnická a dřevařská a její studijní oboryStudijní a zkušební řád České zemědělské univerzity v Praze v bakalářských a navazujících magisterských studijních programechStudijní informační systém ČZU v PrazeZkouškyBakalářské a diplomové práce, zakončení studiaBezpečnostní předpisyCvičení

Získané způsobilosti

Znalosti:Absolventi předmětu mají ucelené znalosti o systému vysokoškolské výuky na ČZU v Praze, znají základní legislativní předpisy, které vymezují studium na VŠ v ČR. Znají obsah pojmů jako je akademická obec, akademické svobody, akademický senát, znají práva a povinnosti studentů. Studenti jsou detailně seznámeni se Studijním a zkušebním řádem České zemědělské univerzity v Praze v bakalářských a navazujících magisterských studijních programech. Studenti jsou proškoleni v bezpečnostních předpisech.Dovednosti:Získané dovednosti jsou posluchači schopni uplatnit při svém studium na FLD ČZU v Praze. Studenti jsou schopni se orientovat v informačním studijním systému ČZU, v systému Hroch dokáží zobrazit svůj rozvrh, zvolit volitelné předměty a jsou schopni se zapisovat na termíny zkoušek. Ovládají systém BADIS pro evidenci závěrečných prací.Kompetence - komunikace:Absolventi mohou řídit a kontrolovat všechny činnosti, které souvisejí s jejich studiem. Jsou schopni komunikovat s vyučujícími v prostředí MOODLE, kde jsou schopni si zajistit studijní a informační zdroje k jednotlivým předmětům.Kompetence - úsudek:Díky získaným znalostem a vědomostem jsou absolventi schopni samostatně posoudit možnosti, které jim studium na FLD ČZU v Praze nabízí. Jsou schopni se správně rozhodovat, při zvážení svých studijních předpokladů jsou schopni se správně profilovat volbou volitelných předmětů a především tématem bakalářské a diplomové práce.

Literatura

ZákladníJazyk výuky: ČeštinaStudijní a zkušební řád České zemědělské univerzity v Praze v bakalářských a navazujících magisterských studijních programech. ČZU v Praze, 2012, 14 s.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Jiří Remeš, Ph.D.