Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Project Management (DEREI5YA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu DEREI5YA - Project Management, Provozně ekonomická fakulta, Česká zemědělská univerzita v Praze (ČZU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět projektové řízení je zaměřen na poznání a aplikaci metod a pravidel projektového řízení. Projekt je v této souvislosti chápán jako jedinečný sled aktivit a úkolů, který má specifický cíl, definovanou časovou působnost a stanovené limity pro zdroje na realizaci. Předmět se zabývá především plánováním projektu, řízením projektových prací a projektovou kontrolou. Současně je zaměřen na další vazby, především na rizika projektu, osobnostprojektového manažera, podnikovou kulturu, vytváření projektových týmů, řízení změn.

Osnova

PřednáškaProjektové řízení, projekt - základní pojmyProcesy projektového řízeníPlánování projektůŘízení projektůŘízení projektových týmůProces kontroly projektůProjektový manažerProjektová rizikaŘízení změn a podniková kulturaCvičení

Získané způsobilosti

Znalosti:Absolventi disponují znalostmi o vhodných postupech vědeckovýzkumné práce vhodné pro oblast projektového řízení. Disponují přehledem o stavu poznání v oblasti projektového řízení v České republice a v zahraničí. Současně disponují znalostmi o aplikaci metod projektového řízení. Obojí zahrnuje jednotlivé fáze projektového řízení, to je především plánováním projektu, řízením realizace projektu a kontrolou realizace. Jejich znalosti vycházejí z komplexního pohledu, který zahrnuje vazby na řízení rizik, osobnost projektového manažera, podnikovou kulturu, vytváření projektových týmů a řízení změn.Dovednosti:Absolventi jsou schopni samostatně realizovat vědeckovýzkumnou činnost a na jejím základě jsou schopni aplikovat závěry do samostatného nebo týmového zpracování projektu a jeho realizace. Jsou schopni k tomu získat potřebné informace a na jejich základě formulovat jednotlivé postupové kroky projektu, vytvářet kontrolní systémy pro realizaci projektu a tuto realizaci vyhodnocovat. Jsou schopni své znalosti prezentovat ve vědeckých a odborných publikacích, na vědeckých konferencích a v pedagogické činnosti.Kompetence - komunikace:Absolventi disponují znalostmi odborné terminologie a jsou schopni tuto terminologii používat v ústním a písemném projevu při prezentaci výsledků své věděckovýzkumné práce.Kompetence - úsudek:Základní schopností je schopnost samostatné vědeckovýzkumné práce a na jejím základě schopnost získat potřebné informace, schopnost aplikace vhodných výzkumných metod, schopnost analýzy a syntézy získaných poznatků a schopnost aplikace výsledků na konkrétní situace.

Garant

doc. Ing. Roman Zuzák, Ph.D.