Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jakost a certifikace potravin (DEUE05Y)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu DEUE05Y - Jakost a certifikace potravin, Provozně ekonomická fakulta, Česká zemědělská univerzita v Praze (ČZU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je poskytnout teoretické i praktické znalosti k pochopení současné aplikace platných předpisů pro výrobu, skladování a prodej potravin se zaměřením na systémy řízení a kontroly jakosti a nezávadnosti potravin včetně harmonizace s EU a jejich certifikace.Součástí výuky je zpracování projektu a jeho obhajoba.

Osnova

PřednáškaÚvodní informaceCertifikace potravin v ČRPotravinová politika a předpisy EUSystémy řízení a kontroly jakosti a nezávadnostiProkazování a certifikace shodyVyhodnocení odevzdaných projektů a jejich obhajobaCvičení

Získané způsobilosti

Znalosti:žádnéDovednosti:žádnéKompetence - komunikace:žádná

Literatura

ZákladníJazyk výuky: ČeštinaZákon č. 110/1997 Sb. v novelizovaném znění o potravinách a tabákových výrobcíchZákon č. 336/97 Sb. o potravinách pro zvláštní výživu v aktuálním zněníZákon č. 107/2001 Sb. o požadavcích na stravovací služby v aktuálním zněníZákon č. 452/2001 Sb. o označení původu a zeměpisných označeníZákon č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví v aktuálním zněníDoporučenáJazyk výuky: ČeštinaČervenka, J.: Jakost a certifikace potravin, PEF ČZU Praha 2001

Požadavky

magisterské studium

Garant

doc. Ing. Kateřina Kovářová, Ph.D.