Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Angličtina obchodní - B1 - zápočet - 1. semestr (ELX05Z_1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ELX05Z_1 - Angličtina obchodní - B1 - zápočet - 1. semestr, Provozně ekonomická fakulta, Česká zemědělská univerzita v Praze (ČZU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Náplní kurzu je obchodní korespondence a komunikace v angličtině a předmět je určen pro přinejmenším středně pokročilé studenty. Uplatnění - v podnikové i řídící sféře, při odborných jednáních se zahraničními partnery, ale i ve sféře výzkumu.

Osnova

PřednáškaCvičeníBusiness,introduction to the lessons  Business and its basic terms  Primary, secondary and tertiary industries Business letter layout   Content and style of business letters Business organisations Non-profit organisations Company profile Macroeconomics, microeconomics The flow of money in the economy, demand, supply Enquiries Replies to enquiries, test, evaluation

Získané způsobilosti

Znalosti:Náplní kurzu je obchodní korespondence a komunikace v angličtině, předmět je určen pro přinejmenším středně pokročilé studenty. Student si osvojí odbornou terminologii z oblasti obchodu a ekonomie, jako management, marketing, účetnictví či finančnictví. Získá znalosti potřebné pro praktickou obchodní korespondenci a komunikaci v angličtině jako je specifická frazeologie potřebná pro písemný obchodní styk, tvorbu objednávek a faktur, kontakt s dodavateli, vedení přijímacího pohovoru atd.Dovednosti:Absolvent kurzu získá dovednosti potřebné k zapojení do reálných obchodních situací v angličtině. Bude ovládat terminologii a frazeologii potřebnou pro vedení obchodní korespondence v tradiční i elektronické podobě. Osvojí si specifika psaní obchodních dopisů, bude umět vystavit faktury, objednávky a reagovat na ně. Seznámí se i s dalšími typy obchodní dokumentace jako jsou memoranda, smlouvy, záznamy porad atd.Kompetence - komunikace:Kurz je zaměřen především na nepřímou písemnou komunikaci, důraz je ale také kladen na komunikaci prímou, ať už se jedná o proces vedení přijímacího pohovoru, o schůzku s klientem či dodavatelem, poradu na pracovišti atd.Kompetence - úsudek:Absolvent kurzu bude schopen rychle a efektivně vyhodnotit obsah textu a jeho důležitost. Za použití osvojené slovní zásoby bude schopen na tento text adekvátně reagovat a bude umět obchodní text také sám vytvořit.

Literatura

ZákladníKUČÍRKOVÁ, L., English for Business and Correspondence. 2. vyd. ČZU Praha, 2007. 116 s. ISBN 978-80-213-0758-2.Česká zemědělská univerzita. Business English[online]. PrahaČZU, 2012. Dostupné z www https//moodle.czu.czDoporučenáASHLEY, A., Oxford Handbook of Commercial Correspondence. OUP, 2003.304 s. ISBN 0-19-457213-7

Požadavky

Žádné (znalosti a dovednosti odpovídající jazykové úrovni kurzu)

Garant

PhDr. Mgr. Lenka Kučírková, Ph.D.