Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Angličtina pro zemědělce I. -zápočet - B1 - 1. semestr (ELX08Z_1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ELX08Z_1 - Angličtina pro zemědělce I. -zápočet - B1 - 1. semestr, Provozně ekonomická fakulta, Česká zemědělská univerzita v Praze (ČZU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Obsahem kurzu je systematické rozvíjení akademických dovedností, metodický návod k práci s odborným materiálem, zprostředkování strategií a technik podporujících autonomní studium, a převážně prohlubování schopnosti všeobecné, profesní i odborné komunikace v anglickén jazyce. Výuka je zaměřena na osvojování odborné zemědělské terminologie tak, aby studenti byli schopni se orientovat jak v písemném odborném textu, tak v mluveném projevu. Základní formou výuky jsou cvičení, která plně využívají dostupnou videotechniku jako LMS Moodle, interentové zdroje, powerpoint,interaktivní tabuli. Předmět čerpá ze základních znalostí obecného jazyka a dále se orientuje na získání informací v používání odborné terminologie na základě odborných textů z oblasti agronomie a zootechniky. Kurz usiluje o zvýšení a rozšíření znalostí posluchačů na úroveň, která je nezbytná pro komunikaci nejen v obecném, ale i v odborném jazyce a současně i umožňuje využívání odborné literatury pro studium a zpracovávání seminárních, bakalářských adiplomových prací. Cílem kurzu je tedy celková komunikační činnostní kompetence pomocí rozvoje dovedností a schopností, znalostí a vědomostí, postojů a sociálního jednání, a to na úrovni B1 Společného evropského referenčního rámce pro jazyky podle kritérií pro tuto úroveň se zřetelem k Rámcovému curriculu pro výuku angličtiny na VŠ a univerzitách.

Osnova

PřednáškaCvičeníIntroduction to agricultural terminology Crop farming Soil structure Soil profile Soil chemicals Fertilization Irrigation systems and drainage Tillage Field crops Cereals and fodders Farm machinery CAP

Získané způsobilosti

Znalosti:Student si osvojí terminologii a frazeoologii používanou v zemědělství a v agronomii vůbec. Důraz je kladen na zvyšování a rozšiřování znalostí posluchače na úroveň, která je nezbytná pro komunikaci jak v obecném tak v odborném jazyce a současně i umožnit využívání odborné literatury pro studium a zpracování diplomových či jiných vědeckých prací. Rozvoj aktivní i pasivní slovní zásoby probíhá na základě využití odborných textů z oblasti agronomie a zootechniky, odborných terminologických slovníků i autentického materiálu.Dovednosti:Student získá dovednosti potřebné jak pro přímou, ústní komunikaci tak pro nepřímou, písemnou komunikaci v odborném jazyce. Ve svém mluveném i písemném projevu bude umět použít odbornou terminologii z oblasti rostlinné a živočišné výroby, ekologie, zootechniky či veterinární medicíny. Dokáže číst odborné texty a dále je zpracovávat ať už v podobě referátů, rešerší, úvah či diskuzí nebo prezentací, to vše za využití osvojené agrární terminologie a frazeologie a za použití jazykových i gramatických struktur, které se v odborném a vědeckém jazyce běžně vyskytují.Kompetence - komunikace:Absolvent kurzu bude schopen účastnit se diskuze na odborné téma z oblasti agronomie, porozumět textu na odborné téma a odborné téma z oblasti agronomie či zootechniky ústně či písemně zpracovat. Bude umět pracovat s odbornými či populárně naučnými texty a o jejich obsahu diskutovat.Kompetence - úsudek:Absolvent kurzu bude schopen pracovat s autentickými materiály, jako jsou vyhlášky a regule týkající se zemědělských fondů a udělovaných grantů, bude se umět orientovat v problematice zemědělství na úrovni lokální, evropské i celosvětové. Bude se umět k této problematice sám vyjádřit a zhodnotit postupy a postoje národních i nadnárodních institucí a společností.

Literatura

ZákladníJazyk výuky: ČeštinaSTONAVSKÁ, Ivana. English in Agriculture. 1. vyd. Praha PEF ČZU, 2000. 242 s. ISBN 80-213-0659-1.VORÁČEK, Jaroslav. Zemědělská angličtina. 1. vyd. Praha Profi Press s.r.o., 2004. 360 s. ISBN 80-86726-08-8.DoporučenáJazyk výuky: ČeštinaHEWINGS, Martin. Advanced Grammar in Use. 2. vyd. Cambridge Cambridge University Press, 2005. 294 s. ISBN 9780521532914.

Požadavky

Žádné (Jazyková úroveň odpovídající vypsané úrovni kurzu.)

Garant

PhDr. Martina Jarkovská, Ph.D.