Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Italština - zápočet - A2 - 1. semestr (ELX18Z_1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ELX18Z_1 - Italština - zápočet - A2 - 1. semestr, Provozně ekonomická fakulta, Česká zemědělská univerzita v Praze (ČZU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět navazuje na znalosti a dovednosti získané v předmětu Italština I. Prohlubuje a rozšiřuje jazykové jevy z hlediska morfologie, syntaxe a slovní zásoby. V oblasti mimojazykových znalostí rozšiřuje znalosti o civilizaci, kultuře a zvyklostech v italsky mluvící zemi. Výuka probíhá v menších skupinách, což zajišťuje efektivnější a trvalejší zvládnutí probírané látky, umožňuje aktivnější přístup ze strany studentů, umožňuje uplatnit ve větší míře přirozenou konverzaci. Využijí se všechny moderní učební pomůcky a technické vybavení - magnetofonové nahrávky, video. Student je schopen domluvit se v základních komunikačních situacích.

Osnova

PřednáškaCvičeníCesta do ItálieSlužební cesta, kontraktyPočasí, italské regionyObchod, služby 1Obchod, služby 2DopisObchodní dopisOdpověď na dopisPísemný styk s klientem, informaceKorespondenční obratyNa poštěTest

Získané způsobilosti

Znalosti:Získává širší teoretické i praktické znalosti na vyšší úrovni. Je schopen aplikace v rozsáhlejším měřítku. Rozšířena je slovní zásoba, výrazy, složitější fráze. Projevuje zlepšování znalostí gramatiky a chápání širšího jazykového kontextu, aplikuje i na odborný jazyk oboru. Zlepšena schopnost samostatné reakce v hovoru.Mluvený projev je složitější, fráze rozvinuté. Dokáže i samostatně se vyjadřovat písemně na vyšší úrovni.Dovednosti:Zlepšuje se porozumění poslechu složitějších a delších vět, reakce jsou obsažnější, pohotovější a gramaticky správnější. Rozšiřuje se povědomí o jazyku jako o celku a systému. Vyjadřování je komplexnější, obsažnější. Zlepšuje se chápání obsahu i složitější výpovědi a psaného textu. Rozšiřuje se rejstřík vazeb typických pro odborný jazyk. Jejich používání je pohotovější.Kompetence - komunikace:Je schopen plynulejší komunikace, začíná přemýšlet v daném jazyce, snáze si vybavuje souvislosti a je pohotovější v konverzaci a reakcích. Prohlubuje znalosti odborného jazyka, zejména terminologie. Zlepšuje se schopnost vyjadřovat se i písemně. Používá složitější věty, terminologii svého oboru. Je schopen napsat jednoduchý souvislý text zabývající se problematikou jeho oboru.Kompetence - úsudek:Je schopen širší aplikace postupně získávaných vědomostí, gramatického systému, tvoření slov. Je obratnější v psaném i mluveném projevu. Reaguje samostatně složitějšími větami a používá více nové výrazy,vazby, fráze. Je schopen hovořit o sobě, studiu, práci, kontaktech, zálibách. Pochopení složitějšího psaného projevu se zlepšuje.

Literatura

ZákladníJazyk výuky: ČeštinaNOARO, P.; CIFARELLI, P.; LOUETTE, H. Italština 40 lekcí pro samouky. 1. vydání. Dubicko INFOA, 2008. 414 s. ISBN 9788072404421

Požadavky

žádné (jazyková úroveň odpovídající vypsané úrovni kurzu)

Garant

Mgr. Nina Bechyňová