Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Němčina B2 KS FZP - cizí jazyk odborný - 2. semestr (ELZA8E_2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ELZA8E_2 - Němčina B2 KS FZP - cizí jazyk odborný - 2. semestr, Provozně ekonomická fakulta, Česká zemědělská univerzita v Praze (ČZU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem je další rozšíření pokročilé odborné slovní zásoby. Frekventant má být schopen konverzovat na odborná témata k agrárnímu sektoru především pak se zaměřením na problematiku související se vstupem naší země do EU. Cílem je umět podat v daném jazyce informace týkající se EU, hlavně v oblasti agrárního sektoru - společné agrární politiky, ale i vzdělávání. Dále se hlouběji zaměřuje na odbornou zemědělskou terminologii v rámci svého oboru.Výuka je realizována ve formě 1-týdenních přednáškových bloků (1 blok v ZS, 1 blok v LS). Rozsah učební látky je stejný jako u řádného studia.

Osnova

PřednáškaCvičeníTLU in Prag Gründung und Präsentierung eigener Firma Management UnternehmenskulturTheorien des Marktmechanismus Marketing Bedeutung und Sonderstellung der Landwirtschaft, nachhaltige Entwicklung Landwirtschaft in der Tschechischen Republik Bereiche der landwirtschaftlichen Produktion in Tschechien Landwirtschaft in den deutschsprachigen Ländern Lanwirtschaft in der EU Evaluation der abgegebenen Thesen (Testat und Prüfung)

Získané způsobilosti

Znalosti:Absolvent/ka dokáže porozumět hlavním myšlenkám složitých textů týkajících se jak konkrétních, tak abstraktních témat včetně odborně zaměřených diskusí ve svém oboru,konkrétně na komunikaci v podnikové praxi. Dokáže se účastnit rozhovoru natolik plynule a spontánně, že může vést běžný rozhovor s rodilými mluvčími, aniž by to představovalo zvýšené úsilí pro kteréhokoliv účastníka interakce. Vzhledem k tomu,že se jedná o kombinovanou formu studia,je kladena velká váha na samostudium a znalosti je nutno doplňovat prostřednictvím aplikace MOODLE,kde je připraven podpůrný učební materiál.Dovednosti:Umí se jasně vyjadřovat, aniž by bylo znát, že by musel(a) jazykově redukovat to, co chce vyjádřit.Má dostačující vyjadřovací prostředky k tomu, aby byl schopen/byla schopna podat jasný popis,vyjadřovat své názory, rozvinout argumentaci bez většího zřejmého hledání slov, a umí k tomuto účelu používat některé druhy podřadných souvětí.Umí napsat srozumitelné podrobné texty na širokou škálu témat a vysvětlit své názorové stanovisko týkající se aktuálního problému s uvedením výhod a nevýhod různých možností.Cíleně získává dovednosti k utváření podnikové kultury v domácím i mezinárodním prostředí formou nových informačních a komunikačních technologií na základě německého jazyka.Kompetence - komunikace:Rozumí spisovné řeči, živé nebo vysílané, jak na známá, tak méně známá témata, se kterými se běžně setkává v osobním, společenském,akademickém či profesním životě. Dokáže porozumět hlavním myšlenkám propozičně i jazykově složité řeči týkající se jak konkrétních, tak především odborných témat ve své praxi i v rámci svého studijního oboru na PEF,např. management,interkulturální komunikace.Kompetence - úsudek:Ovládá dobře gramatiku, jen občas se dopouští malých nebo nesystematických chyb a mohou se objevit menší nedostatky ve větné stavbě, ale nejsou časté a mohou být zpětně opraveny. Ovládá gramatiku v relativně vysoké míře. Nedopouští se chyb, které by mohly způsobit nedorozumění

Literatura

ZákladníJazyk výuky: ČeštinaDRMLOVÁ, D.; HOMOLKOVÁ, B.; KETTNEROVÁ, D.; TESAŘOVÁ, L. Německy s úsměvem - nově. 1. vydání. Plzeň Fraus,2003. 431 s. ISBN 80-7238-229-2.DVOŘÁKOVÁ, M. Deutsch für Agrarmanager. 1. vydání. Praha PEF ČZU, 2005.198 s. ISBN 80-213-1260-2.DoporučenáJazyk výuky: ČeštinaDRMLOVÁ, D.; TESAŘOVÁ, L. Německy s úsměvem - nově. Doplňkový sešit. 1. vydání. Plzeň Fraus, 2003. 125 s. ISBN 80-7238-230-6.PRACHAŘOVÁ, J. Übungsheft. 1. vydání. Praha PEF ČZU, 2002. 40 s. ISBN 80-213-0962-8.http//www.europass.cedefop.europa.eu

Požadavky

žádné (jazyková úroveň odpovídající vypsané úrovni kurzu)

Garant

Mgr. PhDr. Milada Odstrčilová