Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět ICT for Managers - EMN (ETEA8E)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ETEA8E - ICT for Managers - EMN, Provozně ekonomická fakulta, Česká zemědělská univerzita v Praze (ČZU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Rozvinout znalosti studentů o nových informačních a komunikačních technologiích a připravit studenta - budoucího manažera - k jejich efektivnímu využívání především z hlediska vlastních manažerských potřeb. Základní formou výuky jsou přednášky, řízená cvičení v počítačové laboratoři a samostatná práce s osobním počítačem.

Získané způsobilosti

Znalosti:Absolventi získávají hlubší teoretické znalosti ve využívání a řízení moderních ICT. Teoretické znalosti z oblasti ICT jsou základem pro účelné využívání nejrůznějších internetových technologií. Některé znalosti jsou vysoce specializované a umožňují exaktní přístup nejen k využívání moderních informačních a komunikačních technologií, ale i dávají předpoklady pro kvalifikované řízení při implementaci či inovaci podnikových informačních systémů. Absolventi mají vysoké odborné vědomosti o možnostech aplikací ICT, které jim umožňují pracovat v oblasti středního a vrcholového managementu. Absolventi mají jasnou představu o hranicích svých znalostí v oblasti ICT a jasnou představu o možnostech jejich dalšího rozvoje v rámci oborového studia.Dovednosti:Absolvent dokáže uplatnit své odborné znalosti v nejrůznějších situacích, např. při návrhu a realizaci elektronického obchodovaní, inovaci a integraci informačních systémů. Samostatně může řešit problematiku v oblasti optimalizace podnikového web site pro vyhledávače (Search Engine Optimization - SEO). Zvládá pravidla pro vytváření bezbariérových (přístupných) webů.Kompetence - komunikace:Absolvent je schopen na základě svých teoretických znalostí řídit a kontrolovat pracovní činnosti, dokáže prostřednictvím osvojených metod tvořit nové návrhy pro lepší využívání ICT a rozvíjet strategické cíle v rámci pracovního a řízeného kolektivu. Kompetence - úsudek:Na základě osvojených teoretických poznatků a získaných praktických dovedností dokáže absolvent řídit a přetvářet prostředí pro prosazení strategických záměrů v oblasti využívání ICT a tím přispívat k dalšímu rozvoji podniku či instituce.

Literatura

ZákladníBergmen, T.P.The Essentials Guide to Web Strategy for Entrepreneurs. Prentice Hall 2002. ISBN 0-13-062111-0KRUG, Steve. Don't Make Me Think. New Riders. 2005. 2nd Edition. 216 pages. ISBN 0321344758.Musciano Ch., Kennedy, B. HTML a XHTML. O'Reilly 2000, ISBN 0-596-00382-xNiederst, J. Web design in a nutshell. O Reilly 2005. ISBN 0-596-00987-9ODDEN, L. Optimize How to Attract and Engage More Customers by Integrating SEO, Social Media, and Content Marketing. Wiley; 1 edition. 2012. ISBN 1118167775Powell T. Web Design. Osborne 1998, ISBN 0-07-212297-8Zeldman, J. Designing with Web Standards. New Riders Publishing Publication 2003. ISBN 0-7357-1201-8

Požadavky

Ukončená Bc studia.

Garant

Ing. Petr Benda, Ph.D.