Předmět Agricultural engineering research and application (TCT18E)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TCT18E - Agricultural engineering research and application, Technická fakulta, Česká zemědělská univerzita v Praze (ČZU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Získané způsobilosti
Znalosti:Absolventi mají základní teoretické znalosti z fyzikálních a mechanických vlastností zemědělských materiálů a produktů. Mají znalosti pro řešení základních úloh aplikovaného výzkumu v oblasti zemědělské techniky se zřetelem k jejich aplikaci v technické praxi.Dovednosti:Své znalosti dokáží využít pro transformaci základních znalostí fyzikálních a mechanických vlastností zemědělských materiálů do problémů aplikovaného výzkumu v oblasti zemědělské techniky. Dokáží využít základů inženýrských metod pro vyřešení výzkumných úkolů v oboru zemědělské inženýrství.Kompetence - komunikace:Dokáží kvalitně presentovat výsledky své práce a obhájit si zvolený postup. Využít nejmodernějších počítačových metod k prezentování dosažených výsledků. Dokáží diskutovat v týmu a analyzovat zvolené postupy. Dokáží vytvořit mezioborové týmy k dosažení optimálního procesu.Kompetence - úsudek:Dokáží řídit pracovní prostředí a vést tým lidí. Umějí dovést projekty od prvotního nápadu až po finální realizaci. Dokáží analyzovat a posuzovat jednotlivé strategické postupy, návrhy a modely.
Literatura
ZákladníGORE, Albert, Kazi F JALAL a John A BOYD. Earth in the balance ecology and the human spirit. New York Rodale, 2006, xxiv, 407 p. ISBN 15-948-6637-6.KLAUS, Václav, Kazi F JALAL a John A BOYD. Blue planet in green shackles what is endangered climate or freedom?. Washington, D.C. Competitive Enterprise Institute, c2008, xiv, 120 p. ISBN 978-188-9865-096.BLAHOVEC, Jiří a Servit Gulum SUMNU. Physical properties of foods study guide. 1st ed. Prague Czech University of Life Sciences, 2008, 102 s. ISBN 978-80-213-1784-0.SAHIN, Serpil a Servit Gulum SUMNU. Physical properties of foods. New York Springer, c2006. ISBN 03-873-0780-XSITKEI, György a [English translation by S. BARS]. Mechanics of agricultural materials study guide. 1st ed. Budapest Akadémiai Kiadó, 2008, 102 s. ISBN 96-305-3912-8.DoporučenáAZAPAGIC, Adisa, Slobodan PERDAN a John A BOYD. Sustainable development in practice case studies for engineers and scientists. 2nd ed. Hoboken, NJ Wiley-Blackwell, 2011, xii, 521 p. ISBN 04-707-1872-2.MUNASINGHE, Mohan, Foreword by James Gustave SPETH a John A BOYD. Sustainable development in practice sustainomics methodology and applications. 2nd ed. Cambridge, UK Cambridge University Press, 2009, xii, 521 p. ISBN 05-218-9540-5.MOHSENIN, Nuri N a [English translation by S. BARS]. Physical properties of plant and animal materials structure, physical characteristics, and mechanical properties. 2nd rev. and updated ed. New York Akadémiai Kiadó, 1986, xvii, 891 p. ISBN 06-772-1370-0.BLAHOVEC, Jiří. Physical methods in agriculture approach to precision and quality. 2nd rev. and updated ed. New York Kluwer Academic / Plenum Publishers, c2002, xvii, 454 p. ISBN 03-064-7430-1.
Požadavky
Žádné
Garant
doc. Ing. David Herák, Ph.D.