Předmět Technologická zařízení výroby krmiv (TGT11E)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TGT11E - Technologická zařízení výroby krmiv, Technická fakulta, Česká zemědělská univerzita v Praze (ČZU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Cíl
Osnova
PřednáškaÚvod do teorie chování sypkých materiálůTradiční a moderní způsoby skladování zrninStroje pro mechanické zpracování stébelnatých materiálůRozpojování pevných látekStroje pro drcení krmných surovinTeorie a způsoby hodnocení disperzity produktů rozpojováníMíchání a hodnocení homogenity sypkých směsíStroje pro mechanické a tepelné opracování okopaninTvarování (zušlechťování) krmivPrůmyslová výroba krmných směsíZařízení pro konzervaci stébelnatých krmiv silážováním (senážováním)Zařízení pro konzervaci stébelnatých krmiv sušenímCvičeníMechanické a fyzikální charakteristiky krmiv (stanovení součinitele vnitřního a vnějšího tření)Ventilace podlahových a věžových skladůNávrh řezného ústrojí řezačekStanovení disperze drcených krmivKladivové a válcové mlecí strojeHodnocení struktury meliva sítovým analyzátoremMíchací zařízeníStroje na čistění a opracování okopaninGranulační lisy a briketovací lisPrůmyslové a faremní výrobny krmných směsíTechnologická zařízení pro silážováníStrojní zařízení pro plnění a vyprazdňování seníků
Získané způsobilosti
Znalosti:Absolventi mají teoretické znalosti v oblasti aplikace exaktních postupů, založených na postupech řešení problémů pomocí syntézy včetně využívání moderních informačních a telekomunikačních technologií pro zemědělskou výrobu. Rozumějí teoriím, konceptům a metodám, které odpovídají zaměstnání v oblasti řízení: v zemědělské výrobě, službách, obchodu i státní správě. Mají základní vědomosti z konstrukce stacionárních strojů a příslušných mechanizmů. Rozumějí konstrukci mechanizačních prostředků používaných v živočišné výrobě a při průmyslové i faremní výrobě krmiv, včetně zvládnutí teoretických principů jejich funkcí. Mají jasnou povědomost o hranicích svých znalostí a představu o obsahu dalšího studia v oboru zemědělské mechanizace.Dovednosti:Studenti své znalosti dovedou uplatnit v praktických aplikacích: samostatně na úrovni malých a středních podniků, jako člen tvůrčích týmů v oblasti operativního a středního managementu. Umějí spolehlivě uplatnit své odborné znalosti aplikací teoretických poznatků do praxe. Při řešení složitých a nepředvídatelných problémů postupují profesionálním přístupem a jsou schopni vyhledat odbornou kvalifikovanou pomoc. Jsou schopni prakticky využít své znalosti při realizaci vlastního podnikatelského záměru a provozu vlastní firmy.Kompetence - komunikace:Studenti mohou vést vícečlenné, komplexní a různorodé skupiny, nebo účinně působit pod vedením nebo v partnerském vztahu s kvalifikovanými odborníky. Zde dokážou formulovat a prezentovat vlastní názory, odrážející i pohled dalších členů skupiny, srozumitelně sdělovat informace, myšlenky, problémy a řešení jak odborníkům, tak laikům s použitím řady multimediálních technik.Kompetence - úsudek:Studenti jsou schopni posuzovat a rozvíjet své vlastní výkony a výkony ostatních, dohlížet na běžnou práci jiných osob, nést určitou odpovědnost za hodnocení a zlepšování pracovních činností. Umějí řídit projekty včetně plánování, implementace a získávání zpětné vazby.
Literatura
ZákladníJazyk výuky: ČeštinaMALOUN, J. Technologická zařízení a hlavní procesy při výrobě krmiv. PowerPoint, Praha, 2001, 204 s. ISBN 80-213-0738-8.PŘIKRYL, M. et al. Technologická zařízení staveb živočišné výroby. Tempo Press II, Praha, 1997, 276 s. ISBN 80-901052-0-3.ANDRT, M. Technika a technologie pro chov zvířat. Reprografické studio PEF ČZU v Praze. 2011, 100 s. ISBN 978-80-213-2164-9.DoporučenáJazyk výuky: ČeštinaKROUPA, P. et al. Snižování kvalitativních a kvantitativních ztrát při ošetřování a skladování potravinářských zrnin v zemědělském podniku. VÚZT Praha, 2004, 98 s.GODON, B., WILLM, M.C. Primary cereal processing. Book, New York, 1996. 544 pp. ISBN 1-56081; Weinheim ISBN 3-527-89609-0.
Požadavky
Fyzika, Technická mechanika.
Garant
doc. Ing. Petr Vaculík, Ph.D.