Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technology of food packaging (TGT49E)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TGT49E - Technology of food packaging, Technická fakulta, Česká zemědělská univerzita v Praze (ČZU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

 

Osnova

PřednáškaOptimalizace baleníLegislativaDřevo, tkaniny, papírKovySkloPlastyPomocné obalové prostředky, potiskOchrana potravin obalemOchrana potravin obalemObaly a ekologie Mechanizace balení pro malé podnikyMechanizované balící linky ve velkých provozech a logistických centrechCvičeníVysledovatelnostNároky na obalObaly z papíruKovové obalySkleněné obalyObaly z plastůPotiskOchrana potravin obalemOchrana potravin obalemMechanizace baleníExkurze do balícího centraEkologické aspekty obalových material a jejich recyklace

Získané způsobilosti

Znalosti:Absolvent předmětu získá teoretické znalosti z oblasti balení potravin. Rozumí základním pojmům a zákonitostem. Má základní vědomosti o používaných obalových materiálech, jejich vlastnostech a typech obalů z nich vyráběných. Dále má představu o základních možnostech ochrany potravin obalem před různými vlivy a mechanizaci a automatizaci celého balicího procesu.Dovednosti:Student se dovede orientovat v oblasti balení potravin. Své znalosti dovede uplatnit v praktických aplikacích. Je schopen určit vhodný obalový materiál pro daný typ potravinářského výrobku z hlediska vlastností obalu a požadavků potraviny na obal a vhodnou balicí linku.Kompetence - komunikace:Student dokáže formulovat a prezentovat vlastní názory, dokáže srozumitelně sdělovat informace. Je schopen působit v týmové spolupráci i pod vedením.Kompetence - úsudek:Student je schopen posuzovat a rozvíjet své vlastní výkony a výkony ostatních. Při tvoření úsudku využívá vlastní zkušenosti, odbornou literaturu a zkušenosti odborníků. Nese odpovědnost za hodnocení a zlepšování pracovních činností.

Literatura

ZákladníJazyk výuky: AngličtinaBUREAN, G., MULTON, J. Food packaging technology. Vol. 1 New York, VCH 1996, 367 pp.Food packaging a reference book for trainers. Geneva, 1998, 230pp.Kirwan, M. J. Handbook of Paper and Paperboard Packaging Technology. Wiley-Blackwell, London, 2008, 456 p. ISBN 978-1-4051-6845-8.Coles, R., Kirwan, M. J. Food and Beverage Packaging Technology. Wiley-Blackwell, London, 2011, 344 p. ISBN 978-1-4051-8910-1.Coles, R., McDowell, D., Kirwan, M. J. Food Packaging Technology. Wiley-Blackwell, London, 2009, 368 p. ISBN 978-1-4051-4771-2.materials in e-learning system MoodleDoporučenáJazyk výuky: AngličtinaSMEJTKOVÁ, A., DOBIÁŠ, J. Obaly a obalová technika. ČZU Praha, 2004, 126s.

Požadavky

znalost základů fyziky, části strojů

Garant

Ing. Andrea Smejtková, Ph.D.