Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie a technika živočišné produkce (TGT71E)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TGT71E - Technologie a technika živočišné produkce, Technická fakulta, Česká zemědělská univerzita v Praze (ČZU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

 

Osnova

PřednáškaStavby pro chov hospodářských zvířat a jejich speciální terminologieTechnologie ustájení v objektech pro odchov a výkrm skotuTechnologické systémy při ustájení dojnicStacionární stroje a zařízení pro distribuci krmiv skotuMobilní stroje pro přípravu a distribuci krmiv skotuReologický charakter exkrementů skotu, jejich odklízení, ukládání a využitíTechnologie a strojní zařízení pro dojení skotuDojírny a zařízení pro ošetřování mléka po nadojeníTechnologické systémy v chovu prasatKrmení prasat, reologie exkrementů a jejich následné úpravy a využitíZařízení pro líhnutí a technologie chovu drůbežeStroje a zařízení pro zpracování krmních surovinStroje a zařízení pro konzervaci krmiv sušenímStroje a zařízení pro konzervaci krmiv silážováním a senážovánímCvičeníVolba technologie ustájeníModerní stavební řešení pro odchov skotuStavby pro chov dojnic a hovězího žíruSklady a stacionární technika distribuce krmiv skotuHomogenita směsí a mobilní krmná technikaParametry zařízení pro manipulaci s exkrementy skotuZákladní prvky moderních dojicích strojůUspořádání dojíren, chlazení a rekuperace teplaRobotizace strojního dojení a jeho perspektivyZařízení pro krmení prasat, odklízení a úprava exkrementůStrojní zařízení v chovu drůbežeOpracování, dávkování a míchání krmných surovinVzduchotechnika a tepelná bilance sušeníStrojní vybavení pro silážování

Získané způsobilosti

Znalosti:Absolventi mají teoretické znalosti v oblasti aplikace exaktních postupů řešení problematiky technologie a techniky živočišné produkce, založených na matematických postupech řešení problémů a využívání informačních a telekomunikačních technologií z nichž některé jsou vysoce specializované. Znalosti se týkají nejnovějších poznatků v oboru technologie a techniky živočišné produkce. Znalosti absolventů slouží jako základ originálního myšlení a umožňují jim účastnit se výzkumu. Absolventi mají kritickou povědomost o problémech v oboru a na rozhraní mezi obory, jako je fyzika, části strojů a základy živočišné produkce. Studenti rozumějí principům jednotlivých technologií a technice živočišné produkce, jsou schopni pracovat v oblasti projektování technologických linek a strojních zařízení používaných v živočišné produkci. Rozumějí teoriím, konceptům a metodám, které odpovídají zaměstnání v oblasti řízení a vývoje. Mají hluboké odborné vědomosti z teorie používaných technologií a techniky živočišné produkce, které jim umožňují pracovat v oblastech vývoje a výroby na úrovni středního a vrcholového managementu. Mají jasnou povědomost o hranicích svých znalostí a představu o obsahu dalšího studia v tomto oboru vědění.Dovednosti:Studenti své znalosti dovedou uplatnit ve specializovaných dovednostech při řešení problémů ve výzkumu nebo při inovacích, jsou schopni vytvářet nové znalosti a postupy a integrovat poznatky z různých oborů do praktických aplikací: samostatně na úrovni malých a středních podniků, jako vedoucí tvůrčích týmů v oblasti středního a vrcholového managementu a oddělení vývoje. Umějí uplatnit své odborné znalosti z aplikace exaktních metod a kompilovat znalosti z příbuzných oborů poznání při řešení nových problémů a tvůrčím způsobem a samostatně řešit i nestrukturované problémy ve výrobě, obchodu a službách. Při řešení složitých a nepředvídatelných problémů postupují profesionálním přístupem s použitím inovačních metod, nástrojů a podpůrné argumentace. Jsou schopni prakticky využít své znalosti při realizaci vlastního podnikatelského záměru a provozu vlastní firmy.Kompetence - komunikace:Studenti mohou řídit a kontrolovat pracovní činnosti, při nichž dochází k nepředvídatelným změnám. Řídit složité odborné činnosti nebo projekty včetně strategického plánování a samostatně vést vícečlenné, komplexní a různorodé skupiny. Umějí propojovat znalosti, zvládat složitost a formulovat i při neúplných nebo omezených informacích úsudky, které však zohledňují společenskou a etickou odpovědnost, související s uplatňováním těchto znalostí a úsudků.Kompetence - úsudek:Studenti mají schopnost řídit a přetvářet pracovní prostředí. Umějí vyhledávat nové strategické přístupy. Mohou být plně odpovědní za přínos k profesním znalostem a postupům a za posuzování strategických rozhodnutí. Uvažují systémově.

Literatura

ZákladníJazyk výuky: ČeštinaPŘIKRYL, M. et al. Technologická zařízení staveb živočišné výroby. Tempo Press II, Praha, 1997, 276 s. ISBN 80-901052-0-3.MALOUN, J. Technologická zařízení a hlavní procesy při výrobě krmiv. PowerPoint, Praha, 2001, 204 s. ISBN 80-213-0783-8.DOLEŽAL, O., ČERNÁ, D. Welfare stáje pro skot. VÚŽV, Praha, 2004, 86 s. ISBN 80-86454-43-6.DoporučenáJazyk výuky: ČeštinaDOLEŽAL, O., PYTLOUN, J., MOTYČKA, J.Technologie a technika chovu skotu. SCHČSS, Praha, 1996, 184 s.DOLEŽAL, O. Komfortní ustájení vysokoprodukčních dojnic. VÚŽV Uhříněves-Ústav zemědělských a potravinářských informací, 2002, zpracováno v rámci řešení projektu NAZV.MITTERLEITNER, H. Vergërung von Gras, Silage und Heu in landwirtschaftlichen. Biogasanlagen. Landtechnik Weihenstephan 8, p.5, VDI Verlag, Dusseldorf, 1997.

Požadavky

fyzika, části strojů, základy živočišné produkce

Garant

doc. Ing. Petr Vaculík, Ph.D.