Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obaly a obalová technika (TGT94E)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TGT94E - Obaly a obalová technika, Technická fakulta, Česká zemědělská univerzita v Praze (ČZU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

 

Osnova

PřednáškaOptimalizace baleníLegislativaDřevo, tkaniny, papírKovySkloPlastyPomocné obalové prostředky, potiskOchrana potravin obalemOchrana potravin obalemObaly a ekologie Mechanizace baleníMechanizace baleníCvičeníVysledovatelnostNároky na obalObaly z papíruKovové obalySkleněné obalyObaly z plastůPotiskOchrana potravin obalemOchrana potravin obalemMechanizace baleníMechanizace baleníMechanizace balení

Získané způsobilosti

Znalosti:Absolvent předmětu získá teoretické znalosti z oblasti balení potravin. Rozumí základním pojmům a zákonitostem. Má základní vědomosti o používaných obalových materiálech, jejich vlastnostech a typech obalů z nich vyráběných. Dále má představu o základních možnostech ochrany potravin obalem před různými vlivy a mechanizaci a automatizaci celého balicího procesu.Dovednosti:Student se dovede orientovat v oblasti balení potravin. Své znalosti dovede uplatnit v praktických aplikacích. Je schopen určit vhodný obalový materiál pro daný typ potravinářského výrobku z hlediska vlastností obalu a požadavků potraviny na obal a vhodnou balicí linku.Kompetence - komunikace:Student dokáže formulovat a prezentovat vlastní názory, dokáže srozumitelně sdělovat informace. Je schopen působit v týmové spolupráci i pod vedením.Kompetence - úsudek:Student je schopen posuzovat a rozvíjet své vlastní výkony a výkony ostatních. Při tvoření úsudku využívá vlastní zkušenosti, odbornou literaturu a zkušenosti odborníků. Nese odpovědnost za hodnocení a zlepšování pracovních činností.

Literatura

ZákladníJazyk výuky: ČeštinaANDRT, M., NĚMEC, E. Obaly v logistice. ČZU Praha, 1996, 119s.SMEJTKOVÁ, A., DOBIÁŠ, J. Obaly a obalová technika. ČZU Praha, 2004, 126s.DoporučenáJazyk výuky: ČeštinaFENCL, D. Technologie balení. Liberec, VŠST, 1987, 129s.RůŽIČKA, J. Technologie balení I, pro 3.roč. SPŠG. Praha, SPN, 1988, 168s.ZELENÝ, J., SANDR, Z., ŠPILAR, V. Technologie balení II, pro 4.roč. SPŠG. Praha, SPN, 1990, 163 s.BUREAN, G., MULTON, J. Food packaging technology. Vol. 1 New York, VCH 1996, 367 pp.Food packaging a reference book for trainers. Geneva, 1998, 230pp.

Požadavky

znalost základů fyziky, části strojů

Garant

Ing. Andrea Smejtková, Ph.D.