Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projektování investic (KEN / PRI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEN / PRI - Projektování investic, Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1 - Přímé investice, investiční záměry, investice do staveb, hodnocení investičních projektů, feasibility studie, oportunity studie.2 - Investice a její význam v ekonomice území, podniku, obce.3 - Simulace dlouhodobých investičních koncepcí a investičního rozvoje. Přímé investice a nepřímá podpora investic ČR.4 - Normativy prostředí v ČR. Územní plány, legislativa, regulativy měst a obcí. Externality investiční činnosti.5 - Podíly partnerů výstavby na nákladech a přínosech.6 - Investiční projekty a jejich předinvestiční příprava. Základy analýzy a jeho měření.7 - Hodnocení efektivnosti projektů pomocí výpočetní techniky. Investice do staveb. Správní řízení při realizaci staveb.8 - Sestavení rozpočtu stavby.9 - Zadávání veřejných zakázek. Rozbor konkrétních investičních projektů.10- Výběrová řízení. Rozhodovací procesy a metody.11 - Výpočetní metody pro rozvrhování nákladů do času. Výpočetní metody pro stanovení nákladů údržby a obnovy.12 - Simulace rizik při propočtech investičního charakteru.Cvičení:1 - Investiční záměry, investice do staveb.2 - Feasibility studie.3 - Simulace dlouhodobých investičních koncepcí a investičního rozvoje.4 - Hodnocení investičních projektů.5 - Podíly partnerů výstavby na nákladech a přínosech.6 - Základy analýzy a měření investic.7 - Hodnocení efektivnosti projektů pomocí výpočetní techniky.8 - Sestavení rozpočtu stavby.9 - Rozbor konkrétních investičních projektů.10- Výběrová řízení. Rozhodovací procesy a metody.11 - Výpočetní metody pro rozvrhování nákladů do času.12 - Simulace rizik při propočtech investičního charakteru.

Získané způsobilosti

Studenti rozumí základním ekonomickým vztahům a jevům v oblasti investic.

Literatura

BERAN, V., DLASK, P. Ekonomika a management 21. Skripta ČVUT v Praze, 2003. VALACH, J. Investiční rozhodování a dlouhodobé financování. Ekopres - Praha, 2006. LEVY, H., SARNAT, M. Kapitálové investice a finanční rozhodování. Praha, Grada Publishing, 1999.

Požadavky

Požadavky k zápočtu: aktivní účast na cvičeních splnění 1 průběžného testu min. 65 % úspěšnost Požadavky ke zkoušce:Zkouška je kombinovaná, písemná a ústní: písemná zkouška se skládá otázek z dané problematiky ústní zkoušku tvoří 2 otázky z problematiky předmětu

Garant

doc. Ing. Václav Beran, DrSc.