Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ruský jazyk pro CR a obchod 1 (KJE / RCRO1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KJE / RCRO1 - Ruský jazyk pro CR a obchod 1, Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Prezenční studium:Cvičení:1. Úvod do studia, cíle a motivace ke studiu jazyka2. Azbuka a její odlišnosti ve vztahu k mateřskému jazyku3. Zvláštnosti psaní v RJ4. Fonetika a její důležitost v RJ5. Základy frazeologie (První kontakty - představování se)6. Etika v cizím jazyce7. Ruská jména včetně pochopení odlišnosti v ČJ, AJ, NJ8. Čas a jeho určování - komparace s AJ/NJ9. Roční období, ruský kalendář10. Tázací otázky. Tvorba a konstrukce tázacích vět11. Frazeologie: Seznámení, představování se12. Používání internacionalizmů v ruštině13. Stavba a konstrukce ruské věty14. Shrnutí dosavadních znalosti z RJ a jejich systematizace. Udělování zápočtů.

Získané způsobilosti

Studenti umí aplikovat znalosti z AJ/NJ na ruský jazyk. Podstatné je vytvoření si důvěry pro nově studovaný jazyk.

Literatura

Rajnochová, N. Domluvíte se rusky?. Praha: Svoboda, 2009. Kolektiv autorů. Jednáme rusky. Praha: Lingea, 2009. Lepilová, K. Rusky na cesty. Praha: Computer press, 2007. Kolektiv autorů. Ruština - cestovní konverzace. Praha: Infoa, 2004. Csiriková, M., Vysloužilová, E. Ruština v praxi. Praha: LEDA, 2002. Reiteman,M. Ruský jazyk pro průvodce v cestovním ruchu. Praha: MMR, 2007.

Požadavky

Prezenční studium:Požadavky k zápočtu:Aktivní účast na seminářích. Osvojení psaného a mluveného slova. Základy čtení jednoduššího textu.

Garant

Mgr. Vladimír Dvořák