Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Databázové systémy 1 (KMI / KDBS1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMI / KDBS1 - Databázové systémy 1, Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. - Základní pojmy2. - Konceptuální ER model3. - Relační model4. - Relační algebra, relační kalkul5. - SQL- tvorba dotazů6. - SQL - složitější dotazy, definice a aktualizace dat7. - Zabezpečení, optimalizace dotazů8. - Normalizace databází9. - Transakce10. - Deduktivní DBS11. - Distribuované DBS12. - Postrelační DBS13. - Dolování dat

Získané způsobilosti

Studenti rozumí a jsou schopni navrhovat, vytvářet a spravovat databázové aplikace pro osobní potřebu i pro potřeby školy či malé firmy. Orientují se v problematice návrhu databází, tvorby a optimalizace SQL dotazů.

Literatura

CHURCHER, C. Beginning Database Design: From Novice to Professional. Apress, 2007. CONOLLY, T., BEGG, C., HOLOWCZAK, R. Mistrovství - Databáze. Computer Press, 2009. Hernandez, M., J. Návrh databází. Grada, 2006. ISBN 80-247-0900-7.REID, M., W. Pro Access 2007. Apress, 2007.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:Zpracování dílčích úložek, vytvoření projektové aplikace. Celková úspěšnost alespoň 65%.Požadavky ke zkoušce:Při zkoušce studenti prokáží znalost návrhu a tvorby databáze, její optimalizace a normalizace.

Garant

doc. Ing. Ladislav Beránek, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Ladislav Beránek, CSc.Mgr. Radim Remešdoc. Ing. Ladislav Beránek, CSc.Mgr. Radim Remeš