Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geografie světového hospodářství A (KMI / KGSHA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMI / KGSHA - Geografie světového hospodářství A, Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Konzultace:1 - Světový systém. (Dynamika světové ekonomiky. Globální struktura a trendy. Geografická dynamika světové ekonomiky.)2 - Ekonomiky jádrových oblastí. (Předindustriální dědictví. Vývoj jádrových regionů. Globalizace produkčního systému. Prostorová reorganizace jádrových ekonomik.)3 - Ekonomiky periferních oblastí. (Dynamika závislosti. Zemědělství ve světové periferii. Industrializace světové periferie.)4 - Časo-prostorová komprese ve světové ekonomice. (Internacionalizace a nadnárodní integrace. Význam lokálního v globalizovaném světě. Kolokvium.)POZOR!!!!!! Nejedná se o ekonomický ani manažerský předmět, ale předmět geografický, proto si jej zapisujte pouze v případě, že splňujete podmínky dané v sekci "Předpoklady".

Získané způsobilosti

Studentky a studenti jsou schopni objasnit procesy formování světového systému, vysvětlit vliv postavení regionu ve světovém systému na hospodářskou strukturu tohoto regionu a analyzovat hospodářskou strukturu míst podle jejich postavení ve světovém systému.

Literatura

Knox P., Agnew J., McCarthy L. The Geography of the World Economy. London: Hodder Arnold., 2004. Hudson R. Economic Geographies. London: Sage, 2005. Knox P. L., Marston S. A. Places and Regions in Global Context. Human Geography. New Jersey, Prentice Hall., 2001.

Požadavky

Požadavky ke kolokviu:Řádně vypracována a písemně odevzdána semestrální práce v termínu nejpozději čtyř týdnů do začátku zkouškového období.Předmětem kolokvia jsou znalosti problematiky kurzu na základě povinné studijní literatury v daném rozsahu aplikované na konkrétní téma, na něž byla studentkou/studentem vypracována semestrální práce. Kolokvium je ústní.

Garant

RNDr. Renata Klufová, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Renata Klufová, Ph.D.