Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Programování v jazyce Java (KMI / KPGJA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMI / KPGJA - Programování v jazyce Java, Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Základní seznámení s objekty;2. Primitivní a referenční datové typy;3. Ladění programů;4. Datové struktury (kolekce, mapy a pole);5. Statické proměnné a metody;6. Výjimky;7. Dědičnost a rozhraní;8. Informatika a aplikovaná informatika;9. Informační technologie;10. Komunikační technologie a Internet;11. Integrace podnikových aplikací;12. Přehled programovacích jazyků;Cvičení:1. Seznámení s vývojovým prostředím;2. Třídy a instance -- základní seznámení;3. Volání metod, datové atributy;4. Použití if v metodách;5. Datové struktury;6. Výčtové typy, statické metody a proměnné;7. Seznámení s rozsáhlejším projektem, úpravy cizího kódu;8. Návrh vlastní třídy a její začlenění do projektu;9. Další návrhy na rozšíření projektu, vytváření jar archivů;10. Statické kontejnery;11. Výjimky, dědičnost;12. Dědičnost a polymorfismu;

Získané způsobilosti

Studenti získají základní znalosti objektového programování, a to v jazyce Java. Součástí přednášek jsou i témata, která poskytnou studentům obecný úvod do dalších oblastí informatiky. Získají poznatky, na základě nichž jsou schopni rozvíjet svoje znalosti programování.

Literatura

BARKER, P. Java Methods for Financial Engineering: Applications in Finance and Investment. London: Springer-Verlag, 2007. Pecinovský, R. Myslíme objektově v jazyku Java 5.0. Grada Publishing, 2004. Barnes, D. J., Kollig, M. Objects First with Java, A practical Introduction using BlueJ. Prentice Hall / Pearson Education, 2006. KATHY SIERRA, B. B. Head First Java. 2005.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:Průběžná práce během semestru (testy, domácí úkoly)Závěrečná semestrální práce (řešení jednoduchého problému)Závěrečný test

Garant

RNDr. Josef Milota

Vyučující

RNDr. Josef MilotaMgr. Radim RemešRNDr. Josef MilotaMgr. Radim Remeš