Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Languages and Automata (KMI / LA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMI / LA - Languages and Automata, Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tematické celky:1. Algebra slov nad danou abecedou, definice jazyka, operace s jazyky.2. Deterministický konečný automat., Mooreův a Mealyho automat.3. Nedeterministický konečný automat.4. Automatové konstrukce.5. Regulární jazyky, regulární výrazy.6. Automaty a gramatiky.7. Zásobníkový automat.8. Bezkontextové gramatiky.9. Konstrukce derivačních stromů.10. Aplikace bezkontextových gramatik.11. Kontextové gramatiky.12. Turingův stroj.13. Shrnutí - Chomského hierarchie formálních jazyků.

Získané způsobilosti

Student aktivně ovládá a používá základní pojmy a konstrukce teorie konečných automatů. Orientuje se v Chomského hierarchii formálních jazyků. Komunikuje v anglickém jazyce.

Literatura

CHAKRABORTY, S. Formal Languages and Automata Theory - Regular Expressions and Finite Automata. Zurich, 2003. HOPCROFT, J. F. et al. Introduction to Automata Theory, Languages and Computations. New York, 2001.

Požadavky

Každotýdenní studentova práce je řízena v prostředí LMS Moodle, v němž student vypracuje v průběhu semestru celkem 12 domácích úkolů. U závěrečného testu se vyžaduje úspěšnost aspoň 55%.

Garant

doc. RNDr. Václav Nýdl, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Václav Nýdl, CSc.