Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Business Information Systems (KMI / OPDIS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMI / OPDIS - Business Information Systems, Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Úvod do problematiky podnikových informačních systémů;2. Úvod do problematiky podnikových procesů;3. Metody analýzy informačních systémů a využití SW nástrojů;4. Metodiky návrhu a vývoje informačního systému, možnosti simulace procesů;5. Příprava projektu informačního systému, jeho implementace, provoz, údržba a rozvoj informačních systémů;6. Přehled systémů informační podpory procesů řízení a plánování zakázky;7. Informační podpora opatřovacích procesů a procesů řízení vztahů se zákazníky;8. Informační podpora tvorby a řízení dokumentace, workflow;9. Systémy pro podporu rozhodování;10. Počítačová podpora reengineeringu;11. Aplikační architektury IS/ICT;12. Analýzy trhu podnikových IS, rozvojové trendy;Cvičení:1. Úvod do problematiky informačních systému - praktická ukázka;2. Analýza podnikových procesů a cílů;3. Vytvoření procesní mapy;4. Standardy pro zobrazení procesů;- Diagram procesů;- IDEF3;- BPM;5. Modelování procesů a jejich simulace;6. Podpora při integraci aplikací;7. Dokumentace IS a její elektronická tvorba;8. Architektury IS/ICT;9. Analýza trhu IS, rozvojové trendy;10. Prezentace semestrálního projektu;

Získané způsobilosti

Studenti získají základní dovednosti a znalosti potřebné při specifikaci požadavků na informační systém, jeho analýzy, návrhu a implementaci. Studenti by měli být schopni koordinovat činnosti při zavádění podnikových informačních systémů a mít přehled o podnikových informačních systémech na trhu a jejich funkcionalitě.

Literatura

WESKE, M. Business Process Management: Concepts, Languages, Architectures, Springer. Berlin, 2007. GENTLE, M. IT SUCCESS! Towards a New Model for Information Technology. Wiley, Chichester, 2007. GÁLA, L., POUR, J., TOMAN, P. Podniková informatika. Praha, Grada, 2006. BASL, J., BLAŽÍČEK, R. Podnikové informační systémy. Praha, Grada, 2008. ŘEPA, V. Podnikové procesy. Procesní řízení a modelování. Grada, Praha, 2007. STAIR, R., REYNOLDS, G. Principles of Information Systems. Boston, 2007. IN, Lee. E-business Innovation and Process Management. London, Cybertech Publishing, 2007. VRANA, I., RICHTA, K. Zásady a postupy zavádění podnikových informačních systémů. Praktická příručka pro podnikové manažery. Praha, Grada, 2005.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:Zpracování a obhájení zadané seminární práce

Garant

doc. Ing. Ladislav Beránek, CSc.

Vyučující

Ing. Radek Bartuškadoc. Ing. Ladislav Beránek, CSc.RNDr. Josef MilotaIng. Radek Bartuškadoc. Ing. Ladislav Beránek, CSc.RNDr. Josef Milota