Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematika (KMI / QZMAT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMI / QZMAT - Matematika, Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1 - Vektorová a maticová algebra;2 - Lineární závislost a nezávislost, hodnost;3 - Determinant a jeho aplikace;4 - Inverzní matice, maticové rovnice;5 - Regulární soustavy lineárních rovnic;6 - Elementární funkce a jejich vlastnosti;7 - Limita a derivace funkce;8 - Technika derivování, aplikace;9 - Neurčitý integrál, technika integrování;10 - Určitý integrál, aplikace;11 - Funkce 2 proměnných , parciální derivace, diferenciál;12 - Lokální extrémy funkcí 2 proměnných;LMS MOODLE:

Získané způsobilosti

Student chápe základní pojmy lineární algebry a teorie funkcí. Užívá základní algoritmy lineární algebry, techniku derivování a integrování, řeší extremální problémy.

Literatura

HOFFMAN, L. D., BRADLEY, G. L. Calculus for Business, Economics and the Social and Life Sciences. New York: McGraw Hill, 1992. Barnett, R. A., Ziegler, M. R. College Mathematics for Management, Life and Social Sciences. San Francisco: Dellen, 1987. NÝDL, V., KLUFOVÁ, R., ŠULISTA, M. Cvičení z matematiky pro zemědělské obory. Č. Budějovice: ZF JU, 2002. NÝDL, V., KLUFOVÁ, R., HAŠEK, R. Matematika (pro zemědělské obory). Č. Budějovice: ZF JU, 1998.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:- povinná účast na první konzultaci,- vypracování 10 úkolů v systému LMS Moodle- úspěšnost alespoň 11 z 21 bodů v zápočtovém testu, který se píše až potom, co proběhnou všechny konzultace (na test jsou celkem 3 pokusy)Pouze studenti, kteří získali zápočet, mohou vykonat zkoušku. Na zkoušku se studenti zapisují přes STAG na termíny jim určené. Zkouška se skládá ze 2 částí - písemné a ústní:- písemná část sestává ze 4 komplexních příkladů, v nichž student prokáže znalost látky v celém jejím rozsahu,- v ústní části si student vytáhne 2 otázky z těch, které byly předmětem domácích úkolů v LMS Moodle, a obhájí znalost postupu jejich řešení.

Garant

doc. RNDr. Václav Nýdl, CSc.

Vyučující

RNDr. Marika Kafková, Ph.D.PhDr. Marek Šulista, Ph.D.RNDr. Marika Kafková, Ph.D.