Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Statistika I (KMI / STATA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMI / STATA - Statistika I, Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1 - úvod do kurzu, požadavky, základní terminologie;2 - pravděpodobnost;3 - náhodná veličina;4 - rozdělení;5 - popisná statistika;6 - odhady a konfidenční intervaly;7 - úvod do testování hypotéz;8 - jednovýběrový t-test;9 - dvouvýběrový t-test a párový t-test;10 - jednofaktorová analýza rozptylu s pevnými efekty;11 - vícenásobné srovnávání;12 - neparametrické metody;13 - regresní a korelační analýza;Cvičení:1 - úvod do kurzu, požadavky, základní terminologie;2 - pravděpodobnost;3 - náhodná veličina;4 - rozdělení;5 - popisná statistika;6 - odhady a konfidenční intervaly;7 - úvod do testování hypotéz;8 - jednovýběrový t-test;9 - dvouvýběrový t-test a párový t-test;10 - jednofaktorová analýza rozptylu s pevnými efekty;11 - vícenásobné srovnávání;12 - neparametrické metody;13 - regresní a korelační analýza;

Získané způsobilosti

Studenti rozumí základním principům statistických metod a pravděpodobnosti. Jsou schopni provádět testování hypotéz a regresní analýzu.

Literatura

ČERMÁKOVÁ, A., STŘELEČEK. Statistika I. JU v Českých Budějovicích, 2005. DRAPER, N., SMITH, H. Applied Regression analysis, Wiley and Sons. New York, 1981. ZVÁRA, K. Biostatistika. Praha : Karolinum, 1998. ISBN 80-7184-773-9.HENDL, JAN. Přehled statistických metod zpracování dat : analýza a metaanalýza dat. Praha, Portál, 2004. Anděl, J. Základy matematické statistiky. Praha : MFF UK, 2005.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:Aktivní účast na cvičeních.Požadavky ke zkoušce:K vykonání písemné části zkoušky je nutno kompletně vyřešit nadpoloviční většinu zadaných příkladů.

Garant

Ing. Michael Rost, Ph.D.

Vyučující

Ing. Michael Rost, Ph.D.Ing. Michael Rost, Ph.D.