Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mathematics III (KMI / YMAT3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMI / YMAT3 - Mathematics III, Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tematické celky:1. Základní pojmy a vztahy matematické logiky.2. Výrokový počet, kvantifikátory.3. Booleovská algebra, identity.4. Booleovské funkce a jejich reprezentace.5. Základní pojmy teorie čísel, dělitelnost, prvočísla.6. Modulární aritmetika.7. Euklidův algoritmus, algoritmy pro celočíselné operace.8. Lineární kongruence, čínská věta o zbytcích.9. Šifrování, veřejné kódy, šifra RSA, elektronický podpis10. Souhrn základních pojmů a vztahů teorie pravděpodobnosti.11. Diskrétní pravděpodobnost.12. Nezávislost, podmíněná pravděpodobnost, Bayesova věta.13. Vybrané aplikace pravděpodobnostních úvah v ekonomice.LMS MOODLE:

Získané způsobilosti

Student je schopný aplikovat poznatky z teorie booleovských funkcí, teorie čísel a pravděpodobnostní modely na řešení konkrétních úloh s praktickým dosahem. O prováděných aplikacích komunikuje v anglickém jazyce.

Literatura

Rosen, K., H. Discrete Mathematics and Its Applications. New York: McGraw-Hill, 1988. MEJLBRO, L. Introduction to Probability. Ventus Publishing Aps, 2009. ISBN 978-87-7681-515-8.JANACEK, G. J. and M. L. CLOSE. Mathematics for Computer Scientists. Ventus Publishing Aps, 2011. ISBN 978-87-7681-524-0.

Požadavky

Student vypracuje v průběhu semestru celkem 10 domácích úkolů. Dále absolvuje 2 zápočtové testy, u každého se vyžaduje úspěšnost aspoň 55%. U zkouškového testu se požaduje úspěšnost 55%.

Garant

doc. RNDr. Václav Nýdl, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Václav Nýdl, CSc.PhDr. Marek Šulista, Ph.D.PhDr. Marek Šulista, Ph.D.