Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kulturní atraktivity cestovního ruchu (KOD / KACR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOD / KACR - Kulturní atraktivity cestovního ruchu, Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Kultura: prvky a subsystémy.2. Procesy kulturní změny a kulturní diverzita.3. Kulturní krajina.4. Základy estetiky a teorie umění.5. Dějiny pravěku.6. Dějiny starověkého Blízkého východu.7. Dějiny klasického starověku.8. Mezníky evropských dějin, část 1.9. Mezníky evropských dějin, část 2.10. České dějiny středověku.11. České dějiny ranného novověku.12. České dějiny 19. a 20. století.13. Dějiny asijských civilizačních okruhů a světa islámu.14. Dějiny amerických civilizačních okruhů.Cvičení:1. Zadání semestrální práce.2. až 6. Obrazy historického dědictví v krajině jihočeského regionu = celodenní terénní exkurze do zvoleného regionu jižních Čech (předpokládaný termín je v pátek do konce října).7 Kontrola vypracování semestrálních prací, udělení zápočtů.

Získané způsobilosti

Studentky a studenti jsou schopni objasnit význam historického vývoje územní jednotky jako zdroje kulturních atraktivit, reprodukovat historický vývoj českých zemí a základní rysy světových dějin, dále jsou schopni aplikovat poznatky v konkrétní oblasti.

Literatura

Bělina, P., Marek, J., Mezník, J., Novotný, J., Pánek, J., Semotanová, E., Šmahel, F., Třeštík, D., & Žemlička, J. České a československé dějiny. I. díl od počátků do roku 1790. Praha, 1991. Gebhart, J., Harna, J., Kaplan, K., Marek, J., Novotný, J., Pokorný, J., Semotanová, E., Šmahel, F., & Štaif, J. České a československé dějiny. II. díl od roku 1790 do současnosti. Praha, 1991. Odehnalová, A. Vybrané kapitoly z dějin kultury. Brno, 2005. http://www.metmuseum.org/toah/

Požadavky

Požadavky na zápočet:1. Řádně vypracována a písemně odevzdána (vytištěna) semestrální práce v termínu do konání 4 týdná před koncem semestru.2. Účast na celodenní terénní exkurzi. Požadavky na absolvování zkoušky:Předmětem zkoušky jsou znalosti problematiky kurzu na základě povinné studijní literatury v daném rozsahu. Zkouška je písemná a požadována bude minimálně 60% úspěšnost.

Vyučující

Ing. Kamila Hrabáková