Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cestovní kanceláře a agentury (KOD / KCKA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOD / KCKA - Cestovní kanceláře a agentury, Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Postavení cestovní kanceláře a cestovní agentury na trhu. Právní a ekonomické aspekty. Postavení a kompetence cestovní kanceláře a cestovní agentury v domácím, výjezdovém a příjezdovém CR. Sdružování cestovních kanceláří a cestovních agentur do asociací v ČR, v EU a ve světě. Spolupráce cestovní kanceláře a cestovních agentur při distribuci zájezdu. Cestovní kancelář jako producent zájezdu. Zájezd a jeho specifika. Trendy v nabídce. Tvorba produktu - zájezdu. Časový a obsahový algoritmus. Jednotlivé kroky a etapy tvorby a zpracování zájezdu - před realizací zájezdu a po realizaci zájezdu. Smluvní spolupráce cestovní kanceláře a ubytovacích zařízení. Možnosti unifikace smluvních vztahů na mezinárodním trhu. Kooperace cestovní kanceláře a letecké společnosti. Příprava a podmínky realizace chartrových letů na straně cestovní kanceláře. Ochrana spotřebitele v cestovní kanceláři. Pojištění zájezdu. Cestovní smlouva. Katalog a jeho funkce v nabídce cestovní kanceláře a ve vztahu ke spotřebiteli. Segmentace klientely.

Literatura

Horner, S., Swarbrooke, J. Cestovní ruch, ubytování a stravování, využití volného času. Praha: Grada Publishing, 2006. Novacká Ľ a kol. Cestovný ruch, technika služeb, delegát a sprievodca v cestovnom ruchu. Bratislava: Ekonóm, 2010. Novacká, Ľ. Manažment cestovních kanceláří a cestovních agentur. České Budějovice: EF JU, 2011.

Garant

prof. JUDr. Ludmila Novacká, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Vladimír Dvořákprof. JUDr. Ludmila Novacká, Ph.D.