Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kulturní cestovní ruch (KOD / KCR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOD / KCR - Kulturní cestovní ruch, Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Prezenční studium:Přednášky:1 - Kulturní cestovní ruch.2 - Motivy a postoje účastníků kulturního cestovního ruchu.3 - Výzkum v kulturním cestovním ruchu 1.4 - Výzkum v kulturním cestovním ruchu 2.5 - Výzkum v kulturním cestovním ruchu 3.6 - Segmentace trhu kulturního cestovního ruchu.7 - Produkt kulturního cestovního ruchu.8 - Finanční zdroje rozvoje kulturního cestovního ruchu.9 - Etické aspekty komercializace kulturních hodnot.10 - Komunikace a propagace kulturních památek.11 - Případové studie.12 - Případové studie.Kombinované studium:Konzultace:1 - Kulturní cestovní ruch. Motivy a postoje účastníků kulturního cestovního ruchu. Výzkum v kulturním cestovním ruchu2 - Výzkum v kulturním cestovním ruchu. Segmentace trhu kulturního cestovního ruchu.3 - Produkt kulturního cestovního ruchu. Finanční zdroje rozvoje kulturního cestovního ruchu. Etické aspekty komercializace kulturních hodnot.4 - Komunikace a propagace kulturních památek. Případové studie.

Získané způsobilosti

Studentky a studenti jsou schopni objasnit procesy využití kulturního dědictví v cestovním ruchu, vysvětlit specifika a analyzovat stranu poptávky i nabídky na trhu kulturního cestovního ruchu.

Literatura

Kesner. L. Marketing a management muzeí a památek. Praha: Grada Publishing, 2005. Johnová R. Marketing kulturního dědictví a umění. Praha: Grada Publishing, 2008. Richards G. Cultural attractions and European tourism. Oxon: Cabi Publishing, 2001. International Journal of Heritage Studies. http://unesdoc.unesco.org/images/0014/001475/147578E.pdf

Požadavky

Požadavky ke kolokviu:Řádně vypracována a písemně odevzdána (do Moodle) semestrální práce v termínu nejpozději čtyř týdnů do začátku zkouškového období.Předmětem kolokvia jsou znalosti problematiky kurzu na základě přednášek a povinné studijní literatury v daném rozsahu aplikované na konkrétní téma, na něž byla studentkou/studentem vypracována semestrální práce. Kolokvium je ústní.

Garant

Ing. Kamila Hrabáková

Vyučující

Ing. Kamila Hrabáková