Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Lázeňství a wellness (KOD / KLW)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOD / KLW - Lázeňství a wellness, Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do problematiky lázeňství a wellness - vymezení základních pojmů. Historie lázeňství a wellness, význam v oblasti CR. Aspekty lázeňské péče a ekonomické přínosy.2. Wellness služby a wellness zařízení. Wellness jako zdravý životní styl ve vztahu k CR. Význam organizací a asociací v lázeňství.3. Trh lázeňských a wellness služeb. Význam lázeňství a wellness pro vybrané segmenty. Legislativa a podmínky podnikání v lázeňských a wellness službách.4. Marketing lázeňských a wellness služeb. Lázeňství a wellness jako produkt destinace CR.

Literatura

České lázně a lázeňství. Praha: MMR, 2007. ISBN 978-80239-9330-1.Orieška, J. Služby v cestovním ruchu. Praha: Idea Servis, 2010. ISBN 978-80-85970-68-5.Poděbradský, J. Wellness v ČR. Praha: MMR, 2008. www.czechtourism.czwww.mmr.czwww.spas.czwww.unwto.orgZákon 164/2001 Sb. - Lázeňský zákon.

Požadavky

Zápočet:A) aktivní účast při konzultacíchB) odevzdání semestrální práce v elektronické podobě (DOC nebo PDF) v e-learningovém prostředí moodle. Zadání a rozsah semestrální práce je přesně specifikován v e-learningovém prostředí moodle. Požadavky ke zkoušce: písemná zkouška v rozsahu povinné (základní) literatury a podkladů v e-learningovém prostředí moodle (10 otázek, min. 60% úspěšnost k absolvování zkoušky)

Garant

Ing. Petr Štumpf

Vyučující

Ing. Petr Štumpf