Předmět Obchod s potravinářskými produkty (KOD / KOPP)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOD / KOPP - Obchod s potravinářskými produkty, Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
Prezenční studium:Přednášky:1. Agrární politika2. Regulace trhu potravinářských produktů3. Zemědělská politika EU ve vztahu k potravinářským produktům.4. Komoditní obchodování, plodinová burza I.5. Komoditní obchodování, plodinová burza II.6. Skladování a doprava, problematika čerstvých potravin7. Stanovení ceny produktů8. Formy distribuce potravinářských produktů9. Obchodní vztahy v zemědělsko-potravinářském sektoru10. Obchod s biopotravinami. Stav na tuzemském a evropském trhu.11. Certifikace potravin12. Lokální produkty, regionální značky.Cvičení:1. Analýza zemědělského a potravinářského trhu.2. Technické bariéry obchodu s potravinami.3. Fytosanitární opatření v obchodu s potravinami4. Obchod s masem5. Obchod s mlékem6. Obchod s rostlinnou produkcí7. Bezpečnost potravinKombinované studium:Konzultace:1. Agrární politika. Regulace trhu potravinářských produktů. Zemědělská politika EU ve vztahu k potravinářským produktům.2. Komoditní obchodování, plodinová burza.3. Skladování a doprava, problematika čerstvých potravin. Stanovení ceny produktů. 8 - Formy distribuce potravinářských produktů. 9 - Obchodní vztahy v zemědělsko-potravinářském sektoru4. Obchod s biopotravinami. Stav na tuzemském a evropském trhu. Certifikace potravin. Lokální produkty, regionální značky.
Získané způsobilosti
Studenti mají základní přehled o situaci v obchodu se zemědělskými komoditami a potravinami
Literatura
VANĚČEK, D., TOUŠEK, R., PÍCHA, K. Marketing a logistika v potravinářskémprůmyslu a zemědělství. České Budějovice: EF JU, 2007. ISBN 978-80-7040-933-6.ANDERLE, P. SCHWARZ, H. a kol. Zbožíznalství - poživatiny - potraviny, pochutiny. Praha: SNTL, 2005. ČERVENKA J., KOVÁŘOVÁ K. Zemědělské zbožíznalství. Praha: ČZU, 2006. JONES, W., WALKENHORST, P. The Impact of Regulations on Agro-food Ttrade: the Technical Barriers to Trade (TBT) and Sanitary and Phytosanitary Measures (SPS) Agreements. Paris: Organisation for Economic Co-operation and Development, 2003.
Požadavky
Požadavky k zápočtu:Vypracování zadané seminární práce. Požadavky ke zkoušce:Při zkoušce studenti absolvují písemný test znalostí problematiky, která je předmětem konzultací a problematiky obsažené v předepsané literatuře. Podmínkou absolvování testu je 60% úspěšnost, následuje ústní zkouška.
Garant
doc. Ing. Kamil Pícha, Ph.D.
Vyučující
doc. Ing. Kamil Pícha, Ph.D.