Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Spotřebitelské teorie a reálie (KOD / KSTR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOD / KSTR - Spotřebitelské teorie a reálie, Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Konzultace:1. Historický vývoj ochrany spotřebitele - svět, české území. Význam, cíle, nástroje a informační zdroje ochrany spotřebitele. Současný systém ochrany spotřebitele - pojetí, specifika, právní systém a instituce - Evropská unie, Česká republika2. Instituce zabezpečující ochranu spotřebitele (kontrolní orgány) - Česká republika. Nestátní neziskové organizace zabývající se ochranou spotřebitele - informační, poradenská a vzdělávací činnost - svět, Česká republika3. Fundraising pro NNO v oblasti ochrany spotřebitele. Hospodářská soutěž a její vztah k ochraně spotřebitele4. Spotřebitelský výzkum. Ochrana spotřebitele ve specifických oborech - spotřebitelské smlouvy, finanční produkty. Značky související s ochranou spotřebitele.

Získané způsobilosti

Studenti by se měli dokázat orientovat v oblasti ochrany spotřebitele - dozorové orgány, sdružení zabývající se ochranou spotřebitele, základní práva ale i povinnosti spotřebitele atd.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:Vypracování a odevzdání individuální seminární práce.Vypracování individuální seminární práce na téma ochrany spotřebitele, které má tři části:1. 3 konkrétní případy z výstražného systému RAPEX a 3 konkrétní případy z výstražného systému RASFF minimálně 1 strana2. Informace o jednom provedeném spotřebitelském testu a jeho výsledcích minimálně 1 strana3. Výběr a popis jednoho z témat ochrany spotřebitele, které si student vybere z navržených témat vyučujícím a který bude uveden v informačním systému Moodle minimálně 3 stranyOdevzdání individuální seminární práce do Moodlu do termínu, který bude určen na první konzultaci. Odevzdání tištěné verze odsouhlasené seminární práce na poslední konzultaci. Tištěná seminární práce bude obsahovat seznam použitých zdrojů.Požadavky ke zkoušce:Zkouškový test (úspěšnost 70%) a ústní zkoušení.

Garant

Ing. Bc. Alena Srbová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Bc. Alena Srbová, Ph.D.