Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ubytovací služby (KOD / KUSL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOD / KUSL - Ubytovací služby, Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Prezenční studium:Přednášky:1. Vymezení pojmu služby v CR, ubytovací služby, ubytovací zařízení2. Typologie a specifika hotelových zařízení3. Typologie a specifika ostatních typů ubytování4. Globalizační a integrační procesy v hotelnictví5. Legislativa a ochrana spotřebitele v ubytovacích službách6. Investiční a podnikatelský záměr v hotelnictví7. Výstavba ubytovacího zařízení, projektová dokumentace8. Green management v hotelnictví9. Kvalita v ubytovacích službách10. Komunikace zaměstnanců v ubytovacích zařízeních11. Marketing v ubytovacích službách12. Prodej ubytovacích kapacit13. Nové trendy v ubytovacích službách, nové koncepty ubytovacích zařízeníSemináře:1. Historie a současnost ubytovacích služeb2. Organizační struktury v hotelu3. Péče o hosta: rezervace pobytu4. Péče o hosta: recepce5. Péče o hosta: "Check- in"6. Péče o hosta: halové služby7. Péče o hosta: hotelové pokoje8. Péče o hosta: "Housekeeping"9. Péče o hosta: gastronomické služby10. Péče o hosta: další hotelové služby11. Péče o hosta: "Check-out"12. Efektivní využívání ubytovacích kapacit13. Informační toky v ubytovacím zařízeníKombinované studium:Konzultace:1. Úvod do studiaVymezení pojmu služby v CR, ubytovací služby, ubytovací zařízeníHistorie a současnost ubytovacích služebTypologie a specifika hotelových zařízeníTypologie a specifika ostatních typů ubytováníOrganizační struktury v hoteluGlobalizační a integrační procesy v hotelnictvíLegislativa a ochrana spotřebitele v ubytovacích službách2. Investiční a podnikatelský záměr v hotelnictvíVýstavba ubytovacího zařízení, projektová dokumentaceGreen management v hotelnictvíKvalita v ubytovacích službáchKomunikace zaměstnanců v ubytovacích zařízeníchMarketing v ubytovacích službáchProdej ubytovacích kapacit3. Péče o hosta: rezervace pobytuPéče o hosta: recepcePéče o hosta: "Check- in"Péče o hosta: halové službyPéče o hosta: hotelové pokojePéče o hosta: "Housekeeping"4. Péče o hosta: gastronomické službyPéče o hosta: další hotelové službyPéče o hosta: "Check-out"Efektivní využívání ubytovacích kapacitInformační toky v ubytovacím zařízeníNové trendy v ubytovacích službách, nové koncepty ubytovacích zařízení

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti rozumět základním principům na trhu ubytovacích služeb. Budou schopni řídit a zajišťovat provoz ubytovacího zařízení, budou mít základní orientaci v legislativní problematice související s tímto oborem a budou připraveni pro podnikání v této oblasti.

Literatura

KOSMÁK, P. Hotelové podnikání a integrační procesy. Praha: VŠH, 2008. Kolektiv autorů. Lázeňský hotel - kontaktní a specifické profese pro hotelový a lázeňský provoz. Praha: MMR, 2007. ČERNÝ, J., KRUPIČKA, J. Moderní hotel. Úvaly: Ratio, 2007. Management Consulting Group, s.r.o. Pohostinství pro cestovní ruch. Praha: MMR, 2008. VESELÝ, P. Projektování hotelového provozu. Praha: VŠH, 2008. BERÁNEK, J, KOTEK, P. Řízení hotelového provozu. Praha: Grada Publishing, 2004. STÁREK, V., VACULKA, J. Ubytovací úsek v oblasti cestovního ruchu. Praha: MMR, 2008. Časopis C.O.T. Bussines. Časopis Czech Hospitality and Tourism Papres.: VŠH v Praze 8. ŠRONĚK, I. Etika podnikání s přihlédnutím k hotelnictví, cestovnímu ruch a lázeňství. Praha: VŠH, 2004. ORIEŠKA, J. Kongresový cestovní ruch. Praha: Ideaservis, 2004. Systém MOODLE.

Požadavky

Presenční studium:Požadavky k zápočtu:A) Prezentace seminární práce na příslušném semináři (témata a závazné datum prezentace a další požadavky budou stanoveny na prvním semináři, délka vystoupení cca 15 minut)B) Účast na výuce (student může chybět maximálně na dvou vyučovacích blocích)Požadavky ke zkoušce:Předmětem zkoušky jsou znalosti problematiky kurzu na základě přednášek, cvičení a povinné studijní literatury v daném rozsahu. Zkoušku lze skládat až po udělení zápočtu.A) Písemná část - minimálně 70% úspěšnost; výsledek testu je vstupním hodnocením pro ústní část zkouškyB) Ústní částPři zkoušce studenti prokáží znalost teoretických problémů z oblasti ubytovacích služeb, kterou budou aplikovat na konkrétní praktické případy.Kombinované studium:Požadavky k zápočtu:A) Prezentace seminární práce na příslušném semináři (témata a závazné datum prezentace a další požadavky budou stanoveny na prvním semináři, délka vystoupení cca 15 minut)B) Minimální účast na výuce stanovená vyučujícím Požadavky ke zkoušce:Předmětem zkoušky jsou znalosti problematiky kurzu na základě přednášek, cvičení a povinné studijní literatury v daném rozsahu. Zkoušku lze skládat až po udělení zápočtu.A) Písemná část - minimálně 70% úspěšnost; výsledek testu je vstupním hodnocením pro ústní část zkouškyB) Ústní částPři zkoušce studenti prokáží znalost teoretických problémů z oblasti ubytovacích služeb, kterou budou aplikovat na konkrétní praktické případy.

Garant

Ing. Roman ŠVEC, Ph.D.

Vyučující

Ing. Roman ŠVEC, Ph.D.