Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výrobní družstevnictví (KOD / KVD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOD / KVD - Výrobní družstevnictví, Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Prezenční studium:Přednášky:1. Historie výrobního družstevnictví2. Transformace výrobních družstev, vývoj členské základny SČMVD3. Povaha výrobních družstev, výrobní sortiment členských družstev4. Družstva jako součást (pilíř) sociální ekonomiky.5. Základní znaky sociálního podniku - příklady ze zahraničí.6. Typologie sociálního podniku, chráněný trh práce v podmínkách ČR7. Rozpoznávací znaky sociálního podniku a sociálních družstev8. Družstva invalidů - historie a současnost. Politika zaměstnanosti znevýhodněných v ČR a v EU9. Ekonomika výrobního (produkčního) družstva.10. Legislativně právní specifika výrobního družstva.11. Svaz českých a moravských výrobních družstev.12. Shrnutí problematiky. Konzultace.Cvičení:1. Projekt DIGESTUS2. Srovnání legislativy a přístupů ve vybraných zemích3. Exkurze do výrobního družstva, diskuse s představiteli4. Exkurze do výrobního družstva, diskuse s představiteli

Získané způsobilosti

Studenti mají povědomí o podstatě a významu fungování výrobních družstev, znají potenciál výrobních družstev v oblasti sociálního začlenění.

Literatura

Knihovnička projektu Podnikání v sociální ekonomice. Bruntál: Moravská Expedice, 2008. NĚMCOVÁ, L. Vybrané kapitoly českého družstevnictví. Praga: DA ČR, 2001. www.scmvd.czČasopis Výrobní družstevnictví. Světová deklarace o výrobních družstvech. Praha: SČMVD, 2007.

Požadavky

Prezenční studium:Požadavky k zápočtu:Aktivní účast na cvičení, účast na exkurzích, písemný test