Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zbožíznalství (KOD / KZBN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOD / KZBN - Zbožíznalství, Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Prezenční studium:Přednášky:1. Obecné pojmy z oblasti zbožíznalství. Klasifikace zboží2. Kvalita zboží3. Vliv podnikových činností a oběhu na kvalitu zboží4. Obalové systémy, obalové odpady5. Legislativní a normativní aspekty kvality zboží6. Hodnocení kvality zboží7. Značení produktů8. Ekologicky šetrné produkty9. Ochrana spotřebitele10. - 14. Úvod do vybraných komoditCvičení:Volně navazují na přednášková témata. V rámci seminářů jsou prezentovány individuálně a týmově zpracované semestrální práce z oblasti aplikovaného zbožíznalství.Exkurze:Odborné exkurze do vybraných výrobních a zkušebních organizací v rozsahu 12 výukových hodin.Kombinované studium:Konzultace:1. soustředění:Obecné pojmy z oblasti zbožíznalství. Klasifikace zboží. Kvalita zboží. Vliv podnikových činností a oběhu na kvalitu zboží2. soustředění:Obalové systémy, obalové odpady. Legislativní a normativní aspekty kvality zboží. Hodnocení kvality zboží3. soustředění:Značení produktů. Ekologicky šetrné produkty. Ochrana spotřebitele4. soustředění:Úvod do vybraných komodit, prezentace seminárních prací

Získané způsobilosti

Studenti rozumí základním pojmům z oblasti obecného a speciálního zbožíznalství.

Literatura

Doležalová, H. Zbožíznalství. Č. Budějovice: EF JU, 2008. VEBER, J. Řízení jakosti a ochrana spotřebitele. Praha: Grada Publishing, 2007. ISBN 978-80-247-1782-1.zákon. Zákon 59/98 Sb. O odpovědnosti za škodu způsobenou vadou výrobku. zákon. Zákon č. 242/2000 Sb. O ekologickém zemědělství. zákon. Zákon 102/2001 Sb. O obecné bezpečnosti výrobků. zákon. Zákon 110/97 Sb. O potravinách a tabákových výrobcích. zákon. Zákon 22/97 Sb. O technických požadavcích na výrobky.

Požadavky

Prezenční studium:Požadavky k zápočtu:Vypracování a prezentace seminární práce v souladu se zadáním, účast na exkurzích. Požadavky ke zkoušce:Absolvování písemného testu s min 60 % úspěšností. Kombinované studium:Požadavky k zápočtu:Vypracování a prezentace seminární v souladu se zadáním, na základě konzultace s vyučujícím.Požadavky ke zkoušce:Absolvování písemného testu s min 60 % úspěšností.

Garant

Ing. Hana Doležalová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Hana Doležalová, Ph.D.