Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Multikulturní aspekty v obchodě (KOD / MAO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOD / MAO - Multikulturní aspekty v obchodě, Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Prezenční studium:Přednášky:1. Multikulturní prostředí2. Formy vstupu na zahraniční trhy3. Segmentace mezinárodních trhů a výběr cílových trhů4. Specifikace obchodu v Evropě na příkladu vybraných zemí5. Specifikace obchodu v Severní Americe na příkladu vybraných zemí6. Specifikace obchodu v Jižní Americe na příkladu vybraných zemí7. Specifikace obchodu v Asii na příkladu vybraných zemí8. Specifikace obchodu v Africe na příkladu vybraných zemí9. Mezinárodní marketingový výzkum10. Informační zdroje pro české vývozce a podpora exportu11. Trendy v mezinárodním obchodě současnosti12. Specifika mezinárodního podnikání13. Přednáška odborníka z praxe14. Přednáška odborníka z praxeCvičení:Jednotlivá cvičení tematicky navazují na odpřednášená témata. Studenti mají prostor pro prezentaci zadaných seminárních prací a diskusi.Kombinované studium:Konzultace:1. Multikulturní prostředí. Formy vstupu na zahraniční trhy. Segmentace mezinárodních trhů a výběr cílových trhů2. Specifikace obchodu na jednotlivých kontinentech na příkladu vybraných zemí3. Mezinárodní marketingový výzkum. Informační zdroje pro české vývozce a podpora exportu.4. Trendy v mezinárodním obchodě současnosti. Specifika mezinárodního podnikání

Literatura

HOFSTEDE, G., HOFSTEDE, G. H., HOFSTEDE, G. J. Cultures and organizations: software of the mind. McGraw-Hill, 2005. nullPERNAL, E. Savoir-vivre na obchodních cestách: průvodce světem mezinárodních zvyklostí. Praha: Ekopress, 2003.

Požadavky

Prezenční studium:Požadavky k zápočtu:Aktivní účast studenta na přednáškách a cvičeních.Zpracování seminární práce.Splnění písemného zápočtového testu se 70% úspěšností.Kombinované studium:Požadavky k zápočtu:Aktivní účast studenta na konzultacíchZpracování seminární práce.Splnění písemného zápočtového testu se 70% úspěšností.

Garant

Ing. Lucie Tichá, Ph.D.

Vyučující

Ing. Lucie Tichá, Ph.D.Ing. Lucie Tichá, Ph.D.