Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mezinárodní cestovní ruch (KOD / MCR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOD / MCR - Mezinárodní cestovní ruch, Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Cestovní ruch ve světovém hospodářství2. Vlivy mezinárodního cestovního ruchu na ekonomiku3. Předpoklady rozvoje CR a formy růstu na mezinárodním trhu4. Výkony MCR a vlivy CR na environmentální a socio-kulturní prostředí5. Globální etický kodex CR v kontextu udržitelnosti6. Globální trendy v mezinárodním cestovním ruchu7. Cestovní ruch a Evropská unie8. Podnikatelské prostředí na trhu mezinárodního cestovního ruchu9. Konkurence destinací CR na mezinárodním trhu10. Česká republika na trhu mezinárodního cestovního ruchu11. Významné multinacionální, nadnárodní a mezinárodní podniky CR12. Hlavní světové trhy mezinárodního cestovního ruchu13. MCR v globálním, regionálním a lokálním prostředí (odborník z praxe)14. Závěrečný souhrn problematiky MCRCvičení:1. Pravidla práce na cvičení. Zadání seminární práce "Vybrané světové trhy mezinárodního cestovního ruchu v kontextu udržitelnosti (ekonomické, environmentální a sociální faktory)". Zdroje dat a práce s daty v MCR.2. Prezentace seminárních prací. Diskuze.3. Prezentace seminárních prací. Diskuze.4. Prezentace seminárních prací. Diskuze.5. Prezentace seminárních prací. Diskuze.6. Prezentace seminárních prací. Diskuze.7. Zhodnocení práce na cvičeních. Udělení zápočtů.

Získané způsobilosti

Studentky a studenti jsou schopni objasnit procesy, kterými aktivity cestovního ruchu na mezinárodní úrovni ovlivňují prostředí, analyzovat dílčí složky mezinárodního trhu cestovního ruchu a aplikovat tyto postupy při hledání příležitostí na tomto trhu.

Literatura

Novacká, Ľ. Cestovný ruch a Európská únia. Bratislava: Sprint dva, 2010. ISBN 978-80-89393-26-8.Novacká, Ľ. Cestovný ruch, udržatel?nosť a zodpovednosť na medzinárodnom trhu. Bratislava : Ekonóm, 2013. Novacká, Ľ. et al. International Tourism - Case Studies text Book. Bratislava: Ekonóm, 2012. Palatková, M. Mezinárodní cestovní ruch : analýza pozice turismu ve světové ekonomice, význam turismu v mezinárodních ekonomických vztazích, evropská integrace a mezinárodní turismus. Praha: Grada, 2011. http://ec.europa.eu/enterprise/tourism/index_en.htmhttp://www.czechtourism.czhttp://www.etc-corporate.orghttp://www.ttra.comhttp://www.unwto.orghttp://www.wttc.orgHesková, M. a kol. Cestovní ruch. Praha: Fortuna, 2006. Horner, S., Swarbrooke, J. Cestovní ruch, ubytování a stravování, využití volného času. Praha: Grada Publishing, 2003. Kotler, P., Bowen, J. T., Makens, J. C. Marketing for Hospitality and tourism. Boston: Pearson, 2010. Middleton, T.C., Fyall, A., Morgan, M. Marketing in travel and tourism. Oxford : Elsevier, 2009.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:Řádně vypracována, přednesena a v elektronické podobě do systému Moodle odevzdána seminární práce v termínu nejpozději dvou týdnů do začátku zkouškového období.Osobní účast nejméně na šesti cvičeních. Požadavky ke zkoušce:Předmětem zkoušky jsou znalosti problematiky kurzu na základě přednášek a povinné studijní literatury v daném rozsahu. Zkouška je písemná a ústní. Pro absolvování písemné zkoušky je požadována minimálně 60% úspěšnost.

Garant

prof. JUDr. Ludmila Novacká, Ph.D.Ing. Petr Štumpf

Vyučující

prof. JUDr. Ludmila Novacká, Ph.D.Ing. Petr Štumpfprof. JUDr. Ludmila Novacká, Ph.D.Ing. Petr Štumpf