Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obchodní jednání (KOD / OJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOD / OJ - Obchodní jednání, Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Prezenční studium:Cvičení:1. Charakteristika obchodního jednání, typy prodejců, vlastnosti obchodníka2. Osobnost a image obchodníka3. Sociální komunikace a její druhy, verbální komunikace, rétorika4. Neverbální komunikace5. Prodejní prezentace, druhy prezentace, fáze prodejní prezentace6. Prezentační dovednosti obchodníka7. Prodejní rozhovor (příprava a úvod do prodejního rozhovoru)8. Prodejní rozhovor (metody usměrňování a přesvědčování zákazníků)9. Prodejní rozhovor (uzavírání prodejního kontraktu)10. Neverbální komunikace při obchodním jednání11. Typologie zákazníků a odlišnosti při jednání se zákazníky12. Etika a etiketa v obchodním a společenském styku13. Běžné společenské a pracovní události14. Společenské akce a jejich význam při obchodním jednání

Získané způsobilosti

Student si má hlubší znalosti v oblasti společenského styku a zná zásady a principy obchodního jednání v tuzemsku i zahraničí.

Literatura

MARTINKOVÁ, V. Člověk mezi lidmi, aneb kapitoly ze společenské výchovy. Praha: Trizonia, 1998. TEGZE,O. Neverbální komunikace. Brno: Computer Press, 2003. ŠPAČEK L. Nová velká kniha etikety. Praha: Mladá fronta, 2008. Černý, V. Prodejní techniky. Brno: Computer Press, 2003. GULLOVÁ,S., MÜLLEROVÁ, F., ŠRONĚK, I. Společenská etiketa, obchodní a diplomatický protokol. Praha: VŠH, 2004. GULLOVÁ,S., MÜLLEROVÁ, F. Mezinárodní obchodní a diplomatický protokol. Praha: Oeconomica, 2006.

Požadavky

Prezenční studium:Požadavky k zápočtu:vypracování dvou seminárních úkolů

Garant

doc. Ing. Kamil Pícha, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Kamil Pícha, Ph.D.